Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája A divíziójában a magyar labdarúgó-válogatott Hollandia ellen lép pályára péntek este a Puskás Arénában. A holland csapatból a sok sztár közül talán Xavi Simonsra kell majd leginkább figyelni, az RB Leipzig klasszisa még Szoboszlai Dominik egyik legismertebb mozdulatsorát is lemásolta.

A holland labdarúgó-válogatottból Szoboszlai Dominik több játékost is ismer személyesen, hiszen a Liverpoolban futballozik Virgil Van Dijk, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is, akik mindannyian alapemberek Ronald Koeman szövetségi kapitánynál.

A sztárokkal telezsúfolt holland csapatból még abszolút kiemelhető Xavi Simons, a 21 éves támadó középpályás Gulácsi Péter és Willi Orbán klubtársa az RB Leipzig együttesénél. 

A technikás futballista a lipcsei klubban eddig 52 meccsen 12 gólnál és 17 gólpassznál jár, ráadásul Szoboszlai híressé vált, telefonos gólörömét is többször lemásolta már - 

számolt be róla a Magyar Nemzet.

firo: 08/17/2024, football, soccer, DFB Cup, cup, season 2024/2025, 1st round, RW RWE Essen - RB Red Bull Leipzig
Xavi Simons többször "kölcsönvette" már Szoboszlai Dominik híres gólörömét
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

Ami a magyar-holland meccset illeti, Marco Rossi szerint minden bizonnyal az ellenfél dominálja majd a mérkőzést, csapatának pedig meg kell próbálni minél inkább megnehezíteni a rivális dolgát és kontratámadásokkal operálni.

Ronald Koeman kiemelte, Szoboszlai képességeivel abszolút tisztában van, pontosan tudja, milyen minőséget képvisel a magyarok legfontosabb játékosa. A hollandok szövetségi kapitánya szerint hiba lenne azt gondolni, hogy simán nyernek majd a pénteki találkozón, továbbá arról is beszélt, hogy elsősorban majd a magyarok taktikáján múlik a meccs képe.

A telt házas Puskás Arénában a svájci Lukas Fähndrich sípjelére pénteken 20.45-kor kezdődik a magyar-holland mérkőzés, melyet a magyarok egy ponttal a sereghajtó pozícióból várnak.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!