Vágólapra másolva!
A Csákvár emberhátrányban is győzött a Vasas ellen a labdarúgó NB II kilencedik fordulójában vasárnap. Az angyalföldiek Pintér Attila irányítása alatt továbbra sem szereztek pontot, a vezetőedző a hét elején Nagy Miklós sportigazgatóval tárgyal a folytatásról.

A tavaly a feljutásról alig lemaradó Vasas a másodosztály új szezonját az egyik legnagyobb esélyesként várták, és az angyalföldiek az első három fordulóban szerzett hét ponttal tettek is egy lépést ebben az irányban. Ezt azonban egy hazai 0-1 követte az újonc (és jelenleg utolsó) Tatabánya ellen, a vereség pedig Gera Zoltán vezetőedző állásába került. A következő két bajnokin átmenetileg László András ült a kispadon, vele egy kozármislenyi vereség után az Ajka ellen győzött a Vasas az NB II-ben. Ekkor nevezték ki az új vezetőedzőt a korábbi magyar szövetségi kapitány, Pintér Attila személyében, aki a Nyíregyháza ellen büntetőpárbajban történő Magyar Kupa-kieséssel mutatkozott be Angyalföldön.

Vasas, Pintér Attila, NB II
Pintér Attila irányítása alatt három meccsen nulla pont a Vasas mérlege az NB II-ben
Fotó: facebook.com/VasasFC

A kupameccs óta azonban az akkor kieső helyen álló Soroksár otthonában, majd odahaza a Mezőkövesd ellen, vasárnap pedig Csákváron is vereséget szenvedett a Vasas. Utóbbit úgy, hogy Tóth Milán góljával előnybe kerültek a vendégek, a Csákvár pedig az egyenlítés után emberhátrányba került, de a második félidőben mégis a hazaiak szereztek újabb gólt. 

Pintér Attila Nagy Miklóssal, a Vasas sportigazgatóján egyeztet a folytatásról

A Vasas kilenc forduló után 

a tizenhat csapatos NB II 13. helyén áll, mindössze három ponttal megelőzve a már kieső pozícióban lévő Budapest Honvédot. 

A tabella utolsó négy helyén tartózkodó Vasas, Békéscsaba, Honvéd, Tatabánya négyes helyzetéről részletesen ITT írtunk.

A Pintér Attila fiát, Filipet is foglalkoztató csapatnál, és az angyalföldi szurkolóknál egyre feszültebb a hangulat, a csákvári vereség után pedig a vezetőedző így reagált.

„Nem szeretnék közhelyeket puffogtatni, 

le kell ülni és át kell beszélni a dolgokat Nagy Miklós sportigazgatóval, 

hiszen hiába nyomunk és vannak meg a helyzeteink, ha az ellenfél háromszor sem lő kapura, mégis szerez két gólt és megnyeri a mérkőzést... Addig, amíg nem használjuk ki a lehetőségeinket, sajnos nem fogunk meccseket nyerni" – idézte a Vasas honlapja Pintér Attila szavait.

A vezetőedző elmondása szerint a hét elején találkozik Nagy Miklóssal, a megbeszélés során pedig eldőlhet Pintér Attila és a legközelebb október 20-án, a BVSC-Zugló ellen megmérkőző csapat sorsa is.

Merkantil Bank Liga (NB II), 9. forduló:

Aqvital FC Csákvár – Vasas FC 2-1 (1-1)
gólszerzők: Gazdag (26.), Haragos (52.), illetve Tóth (13.)
piros lap: Karacs (35., Csákvár)

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!