Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető Napoli 3-1-re legyőzte a Como csapatát a Diego Armando Maradona Stadionban.

Antonio Conte együttese már a 26. másodpercben megszerezte a vezetést. Romelu Lukaku átadása után a Manchester Unitedtól igazolt Scott McTominay lőtte ki a jobb alsót. 

A skót középpályás 26. másodpercben lőtt gólja a Napoli történetének harmadik leggyorsabb gólját lőtt a Serie A hárompontos rendszerében. Az élen a mexikói Hirving Lozano áll, aki 2021.01.24-én a 9. másodpercben lőtt gólt a Hellas Verona ellen, a második pedig az argentin Ezequiel Lavezzi, aki 2008.10.05-én a 25. másodpercben talált be a Genoa ellen.

SSC Napoli v Como 1907 - Serie A Enilive
Scott McTominay remekül beilleszkedett a Napoliba
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

A félidő végén egyenlített a Cesc Fabregas vezette Como. A brazil Gabriel Strefezza 18 méterről bombázott a jobb alsóba. 

A fordulás után aztán gyorsan visszavette a vezetést a Napoli. 

Az uruguayi Mathias Oliverát rúgták fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig a Manchester Unitedban szintén megfordult Lukaku higgadtan a kapu közepébe gurította.

Ezt követően a Napoli dominált a mérkőzésen, végül a 86. percben Lukaku gyönyörű kiugratása után David Neres lőtt gólt ziccerből, ezzel a Napoli 3-1-re megnyerte a meccset és már hat forduló óta veretlen a Serie A-ban.

SSC Napoli v Como 1907 - Serie A Enilive
Romelu Lukaku szárnyal Antonio Conte csapatában
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto

A Napoli második gólját szerző Romelu Lukaku az első öt mérkőzésén három gólt lőtt és négy gólpasszt adott, ezzel ő lett a nápolyi csapat történetének első játékosa, aki hét gólban vállalt szerepet az első öt fellépésén.

Serie A, 7. forduló: 
SSC Napoli-Como 3-1 (1-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!