Vágólapra másolva!
Hansi Flick, az FC Barcelona edzője elárulta, hogy Frenkie De Jong, a csapat holland válogatott sztárjátékosa a kedd esti Young Boys elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen visszatérhet a pályára.

Az 54-szeres holland válogatott focista április 21-én, a Real Madrid ellen 3-2-re elveszített rangadón sérült meg. A 27 éves középpályás Federico Valverdével rúgott össze, ezt követően lett olyan súlyos bokaficama, hogy a nyári németországi Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. 

Nagyszerű hír, hogy visszatérhet a csapatba, még ha csak öt vagy tíz percre is. Ez nagyon fontos dolog számunkra” 

mondta Hansi Flick, aki hozzátette, hogy ha De Jong ott lesz a meccskeretben, akkor minden bizonnyal játszani is fog. 

FC Barcelona v AS Monaco - Trofeu Joan Gamper
Frenkie De Jong fél év után térhet vissza a pályára 
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

De Jong visszatérése komoly erősítést jelenthet a Barcelonának, miután Marc Bernal, a Barca 17 éves középpályása elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a Rayo Vallecano elleni augusztus végi bajnoki mérkőzésen. 

A Barcelonának nagy szüksége van a győzelemre, ugyanis a Bajnokok Ligája nyitófordulójában kikapott a Monaco otthonában. 

Elvesztettünk egy meccset a Monaco ellen, de nem érdekel, mi történt korábban. Sikeresek akarunk lenni a Bajnokok Ligájában, ehhez pedig most meccseket kell nyernünk. Optimista vagyok, mert a csapat jól játszik és képes a győzelemre.

 Újra ki kell érdemelnünk a tiszteletet, ez az, amit meg kell tennünk” – tette hozzá Hansi Flick, akinek a csapata nyolc forduló után vezeti a spanyol bajnokságot, három ponttal megelőzve a Real Madridot. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!