Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Ferencváros nyerte - sorozatban hatodszor - a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023/24-es idényét, így a zöld-fehér csapat indulhat majd a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Bár egyelőre még mindig kérdéses, hogy a Fradi az első vagy a második selejtezőkörben kezd majd - a BL-döntő eredményétől függ -, a lehetséges ellenfelek már ismertek.

A Fradi már április végén, a Kisvárda elleni döntetlennel bebiztosította a sorozatban hatodik bajnoki címét, amely már a 35. diadal volt a klub történetében. 

Az FTC 1908 és 1913 között sorozatban ötször lett magyar bajnok, így tavaly ezt a klubrekordot beállította, idén viszont megdöntötte, hiszen korábban még nem fordult elő, hogy zsinórban hatszor végzett volna az élen az NB I-ben.

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1
A Fradi célja a Bajnokok Ligája főtáblája
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

A Fradinak is fontos a BL-döntő, nehéz ellenfelek is jöhetnek

Az újabb siker pedig azt is jelenti egyben, hogy a magyar csapatok közül ismét a Ferencváros próbálhatja meg a csodát, azaz eljutni a Bajnokok Ligája főtáblájára. Már az is kiderült, hogy kik lehetnek a Fradi lehetséges ellenfelei, csak az kérdéses, hogy az első vagy a második selejtezőkörben kezd a fővárosi zöld-fehér együttes - ez a szombati BL-döntőn dől el - hívta fel a figyelmet az ulloi129.hu.

A képlet egyszerű, ha a Borussia Dortmund nyer, akkor az első, ha a Real Madrid nyer, akkor pedig a második körben rajtol az FTC, így egy estére minden bizonnyal sok új szurkolója lesz a spanyol együttesnek.

Ha az első körben már pályára kell lépnie a Fradinak, akkor olyan csapatok jöhetnek szembe, mint például az izlandi Vikingur Reykjavík, a georgiai Dinamo Batumi, a fehérorosz Dinamo Minszk, vagy éppen a szlovén NK Celje.

A második selejtezőkörben is akadnak bőven olyan csapatok, amelyek a múltjuk, vagy éppen az elmúlt években mutatott teljesítményük miatt sokaknak ismerőseknek lehetnek: 

többek között a bukaresti FCSB, a koszovói FC Ballkani, a nagyon rossz emlékű feröeri KÍ Klaksvík vagy éppen a lengyel Jagiellonia Bialystok.

Jelen állás szerint az első két selejtezőkör nem kiemelt csapatai:
Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, bajnoki ág
1. kör, nem kiemelt csapatok

AC Virtus (san marinói)
Dinamo Batumi (grúz)
Dinamo Minszk (fehérorosz)
FC Differdange 03 (luxemburgi)
FC Struga (macedón)
FK Borac Banja Luka (bosnyák)
FK Decic (montenegrói)
FK Panevezys (litván)
Hamrun Spartans (máltai)
KF Egnatia Rrogozhine (albán)
Larne FC (északír)
NK Celje (szlovén)
Ordabaszi Simkent FK (kazah)
UE Santa Coloma (andorrai)
Vikingur Reykjavík (izlandi)

2. kör, nem kiemelt csapatok

FC Ballkani (koszovói)
FCSB (román)
Flora Tallinn (észt)
HJK Helsinki (finn)
Jagiellonia Bialystok (lengyel)
KÍ Klaksvík (feröeri)
Lincoln Red Imps (gibraltári)
Petrocub Hincesti (moldáv)
Pjunik Jereván (örmény)
RFS Riga (lett)
Shamrock Rovers (ír)
The New Saints (walesi)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről