Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Manchester United résztulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe arról beszélt, hogy az UEFA megakadályozta a csapatát, hogy egy új játékost igazoljon.

AZ UEFA szabályai szerint nem szerezhette meg a Nice csapatától a United a franciák egyik játékosát, ugyanis Ratcliffe cége, az INEOS 2019 óta a francia klub tulajdonosa. Miközben nem tilos két azonos tulajdonos által birtokolt klub között a játékosok mozgása, a Nice és a Manchester United is az Európa-ligában szerepel a következő szezonban, itt pedig már érvényes a tiltás az azonos versenysorozat miatt. A United a hírek szerint a Nice védőjét, Jean-Clair Todibót szerette volna megszerezni.

Sir Jim Ratcliffe
Sir Jim Ratcliffe próbálja újra sínre tenni a manchesteri klubot
Fotó:  Darren Staples / AFP

„Azt mondták, hogy eladhatjuk a játékost bármelyik klubnak a Premier League-ben, csak a Manchester Unitednek nem” – mondta Ratcliffe a Bloombergnek, de a játékost nem nevezte meg. „Ez nem fair a játékossal szemben és nem is értem a lényegét” – mondta a tulaj, aki év elején szerzett tulajdonrészt az angol klubban, amely nemrég erősítette meg, hogy Erik ten Hag marad a csapat élén.

„Az edző személye nem központi téma a Manchester Unitednél, hiszen egy sportklubról beszélünk, amelynek versenyképesnek kell lennie. Fontos, hogy megfelelő környezet alakuljon ki a klubnál, már csak azért is, mert nagyon sok a fiatal játékos a csapatban” – mondta Ratcliffe, aki arról is beszélt, hogy támogatja a Manchester Cityt, amely fellépett a Premier League bizonyos szabályai ellen.

Az APT-nek rövidített szabályt akkor vezették be, amikor 2021-ben szaúdi befektetők vették meg a Newcastle csapatát, és azt próbálta megakadályozni, hogy a tulajdonosok érdekeltségi körébe tartozó egyéb kereskedelmi társaságok irreális szerződéseket köthessenek a klubokkal, akár túl magas, akár túl alacsony árakon. Jelen helyzetben a Manchester City 10 hivatalos szponzora közül négy van kapcsolatban az Egyesült Arab Emírségekkel, ami a klub tulajdonosa, többek között az Etihad Airways is.

Ratcliffe szerint mindenkinek az az érdeke, hogy szabad piac legyen, de ennek ellentmond, hogy Angliában a Munkáspárt kormányzati szabályozást ígér a ligában, ami a klubok költését limitálná, de az üzletember szerint az lenne a lényeg, hogy ne szabályozzák a klubokat, mert akkor nem fogják tudni felvenni a versenyt olyan csapatokkal, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München vagy a PSG.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről