Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon Svájc ellen kezdi meg szereplését szombat délután. Szoboszlai Dominikék első meccsén az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, Slavko Vincic fújja majd a sípot.

A 44 éves szlovén játékvezető kevesebb mint két héttel ezelőtt a klubidény legfontosabb mérkőzését, a Wembley Stadionban rendezett Bajnokok Ligája-döntőt vezette, amelyet a Real Madrid 2-0-ra megnyert a Borussia Dortmund ellen. Slavko Vincic az európai topbírók közé tartozik, azonban a múltja nem mentes a botrányoktól, ugyanis 

2020-ban őrizetbe vették, mert a vádak szerint tagja volt egy drogokkal, fegyverekkel és prostituáltakkal üzletelő csoportnak. 

Végül közvetlen bűnrészességet nem tudtak rábizonyítani, így nem sokkal később távozhatott a letartóztatásból, és folytathatta játékvezetői pályafutását.

Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24
Slavko Vincic vezeti majd a magyar-svájci Eb-csoportmeccset
Fotó: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Vincic 2010 óta tevékenykedik FIFA-játékvezetőként, Damir Skomina bírói csapatának tagjaként részt vett a 2012-es kontinenstornán, a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon két csoportmeccset és egy negyeddöntőt vezetett, a 2022-es világbajnokságon pedig két csoportmeccsen kapott feladatot - írja az MTI.

A magyar válogatott eddig már háromszor találkozott a szlovén bíróval: 

2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2-0-ra nyert Finnország ellen a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1-0-ra győzött Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában. A svájciak kétszer játszottak Vincic játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3-1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2-0-ra győztek az északírek elleni vb-selejtezőn.

A magyar válogatott hétfőn érkezett meg Németországba, az edzőtáborban pedig rengetegen voltak kíváncsiak a nyilvános tréningre. Szoboszlai Dominikék lenyűgözték a helyi magyarokat, már az edzés kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés szurkoló juthatott be. 

Magyarország, magyar válogatott, központ, főhadiszállás, szállás, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Weiler im Allgäu, autogram osztás, autogramosztás, aláírás, aláírásosztás, 2024.06.12.
Szoboszlai Dominik rengeteg aláírást osztott ki a gyerekeknek
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

A magyar válogatott szombaton 15 órakor, a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről