Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A június 14-én kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott hátvédje, Antonio Rüdiger szerint a nemzeti együttes sokat tanulhat az újabb BL-trófeát begyűjtő Real Madrid győztes mentalitásából.

A légiós és madridi társa, az Eb után visszavonuló Toni Kroos szerdán csatlakozott a magyarokkal azonos csoportban szereplő német válogatotthoz, miután szombaton Londonban a Borussia Dortmund 2-0-s legyőzésével a Real Madrid megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol sztárcsapat immár több mint negyven éve nem kapott ki a nemzetközi kupa fináléjában, a klub fennállása 15. BEK/BL trófeáját hódította el a szezon végén.

Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24
Toni Kroos és Antonio Rüdiger idén BL-győztesek lettek a Real Madriddal
Fotó: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto

Rüdiger úgy fogalmazott, hogy bár a német válogatott és a Real Madrid "más cipőben jár", a nemzeti együttesben is van egy nagyon jó játékrendszerük, de amit magukkal hozhatnak a Realból, az egyértelműen a gyilkos ösztön - írja az MTI.

"A legutóbbi meccsünk Ukrajna ellen szuper jó volt. Régóta nem láttam tőlünk ilyen jó 0-0-t, ám a gólok hiányoztak, és ezt tanulhatjuk Madridtól" - mondta Rüdiger. 

A németek - akik pénteken a görögöket fogadják az Eb-főpróbáján - a barátságos találkozón nagy fölényben voltak, kapufát is lőttek, rengeteg helyzetet puskáztak el, így lett gól nélküli döntetlen.

Germany - Netherlands
A német válogatott július 19-én találkozik a magyarokkal az Eb-n
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Julian Nagelsmann együttese jövő pénteken az Eb-nyitányon a skótok ellen kezd, majd június 19-én találkozik a magyarokkal és végül, 23-án a svájciakkal.

Óriási a várakozás hazánkban. Pénteken még az önbizalmunk szempontjából fontos, utolsó teszt vár ránk. Fontos, hogy feltüzeljük a szurkolóinkat ezen a találkozón. Alázatosnak kell lennünk. Mindannyian tudjuk, mi történt az elmúlt tornákon. 

Az ide vezető úton voltak hullámvölgyek. Ami fontos, hogy egy nagyon jó meccset játsszunk a nyitómeccsen, aztán meglátjuk, mi történik a továbbiakban" - tette hozzá Rüdiger.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről