Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Hétfőn este a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német együttes lejátszotta első felkészülési mérkőzését a hazai rendezésű kontinenstorna előtt. Julian Nagelsmann együttese 0-0-s döntetlent játszott Nürnbergben a szintén Eb-résztvevő ukrán válogatott ellen.

Mindkét csapatban voltak hiányzók. A német válogatottban Julian Nagelsmann nem számíthatott a Real Madrid visszavonuló legendájára, a BL-döntőben gólpasszt adó Toni Kroosra és szintén a madridi csapatban futballozó Antonio Rüdigerre, valamint a londoni fináléban érdekelt két másik dortmundi játékosra, Niclas Füllkrugra, Nico Schlotterbeckre sem. Az ukránok legnagyobb hiányzója a Real Madridi BL-győztes kapusa, Andrij Lunyin volt, aki a Dortmund elleni döntőben nem kapott lehetőséget Carlo Ancelottitól, de így is 31 meccsen védett az idei szezonban, ezzel oroszlánrészt vállalt a Királyi Gárda bajnoki címében és a 15. Bajnokok Ligája diadalában. 

Az alapemberek hiánya nem viselte meg a német csapatot, amely lendületesen kezdett az ukrán együttes ellen. Julian Nagelsmann válogatottja dominált az első félidőben, több nagy helyzetet is kialakított, míg a Szergej Rebrov vezette ukrán csapat gyors kontrákból próbált veszélyeztetni. Azonban hiába támadtak a németek, az első félidőben csak Manuel Neuernak akadt dolga. A 38. percben egy ukrán kontra végén Roman Jaremcsuk kapott egy visszakészített labdát, hét méterről lőtt, de a 38 éves német kapus bravúrral védeni tudta a léc alá tartó labdát. 

Germany - Ukraine
A németek jól mozogtak a mezőnyben, de gól nem jött az első félidőben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A második félidőt óriási lendülettel kezdték a németek, az első öt percben egykapuztak az ukránok ellen, de az első gól továbbra sem akart megszületni. A 60. percben aztán megint Neuernek kellett védenie. Egy gyors kontra végén a Chelsea támadója, Mihajlo Mudrik viharzott el a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, de az éles szögből leadott lövését védte a németek klasszisa. Az ellentámadásból aztán majdnem a németek szereztek vezetést. Nationalelfben ezen a meccsen debütáló Maximilian Beier kapott egy kiugratást, majd nyolc méterről, éles szögből megcélozta a rövid felsőt, de a lövése a keresztlécen csattant. Két perccel ismét Beier villant meg. 

A 21 éves Maximilian Beier volt a németek legveszélyesebb játékosa
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A Hoffenheim támadója mellel levett egy védelem mögé benyesett labdát, majd tíz méterről dropból a bal alsó irányába lőtt, de Anatolij Trubin óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát. 

A 72. percben tizenegyest kaphattak volna a németek. 

A csereként beállt Thomas Müller kapott egy átadást, az átvétel pillanatában azonban Juhim Konoplja hátulról fellökte a német támadót, de a mérkőzést vezető Walter Altmann nem ítélt büntetőt.

A 78. percben ismét Trubin volt a főszereplő. Az ukrán kapus ekkora egy elképesztő reflexmozdulattal szedte ki a léc alól Chris Fuhrich 15 méteres bombáját. A hajrában a németek mentek előre a gólért, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Ráadásul a 90. percben kis híján az ukránok nyerték meg a meccset, miután a spanyol bajnokság gólkirálya, a csereként beállt Artem Dovbik lőtt bele egy labdát Manuel Neuer lábába. 

A németek ezzel döntetlenre végeztek az első Eb-felkészülési meccsükön. Legközelebb péntek este lépnek pályára a görögök ellen Mönchengladbachban. 

A Nationalelf június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Eb-t, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén. Az ukránok az E csoportban a románokkal (június 17.), a szlovákokkal (június 21.) és a belgákkal (június 26.) játszanak majd.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről