A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Az újabb Eb-kudarcuk után a skótok szövetségi kapitánya, Steve Clarke a bírót szidta, de még a saját hazájában sem mindenki értett vele egyet.

A magyar válogatott drámai körülmények között nyerte meg a Skócia elleni csoportmeccset, a stuttgarti találkozón a csereként belállt Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja döntött. A csodagyőzelemnek köszönhetően Marco Rossi együttese Németország és Svájc mellett még továbbjuthat az A csoportból, a skótok azonban kisetek. Története során a skót válogatott még sosem jutott be egyenes kieséses szakaszba világversenyen, és ezúttal is kudarcot vallott. A skótok borzasztóan dühösek és csalódottak az Eb-bukás miatt, kiesésükért nevetséges módon a bírót hibáztatják.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin gólja döntött a magyarok javára a skótok elleni Eb-meccsen
Fotó: AFP

A bírót szidja a nevetséges skót kapitány

"A gólt abból kaptuk, hogy a végén megpróbáltuk megnyerni a meccset, a kapott találat számomra nem mérvadó, a kulcspillanat a meg nem adott büntető volt. 

Száz százalékig tizenegyes volt. Valaki magyarázza el nekem, miért nem ítéltek büntetőt, másként úgy gondolom, valami nincs rendben. 

Nem értem, a VAR hogyan nézhette ezt meg, majd mondhatta rá, hogy nem volt szabálytalanság" - panaszkodott Steve Clarke szövetségi kapitány, amiért csapata nem kapott 11-est a 79. percben, amikor Willi Orbán a színészkedő Stuart Armstronggal üközött.

"Szerintem a bíró szörnyű döntést hozott, ez az eset bármikor tizenegyest ér. Bármikor. A védő térde a támadó combjához ért, számomra ez teljesen tiszta büntető" - mondta a korábbi angol válogatott csatár, Alan Shearer.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Steve Clarke szövetségi kapitány a bíróra panaszkodott
Fotó: AFP

A skótok Steve Clarke-ot szidják

A Celtic egykori csatára, Chris Sutton sokkal reálisabban látta az esetet, szerinte abszolút jó döntés született. "Nem tudom, Armstrong miért nem is próbált meg kapura lőni, szerintem csak az járt a fejében, hogy faultolja őt a védő. 

Nem volt büntető, de tudom, hogy a skót szurkolók dühösek, mert szerintük kiszúrtak velük. Talán a csapat kissé már elfáradt, és hibáztak. Armstrongnak a szezon során voltak gondjai az erőnléttel, nem is próbált meg gólt szerezni, miért?

 Csakis arra gondolt, hogy a magyar védő rakja oda a lábát" - idézte az m4sport.hu Sutton szavait.

A skót médiában sem mindenki az argentin játékvezetővel volt elfoglalva, több újság is élesen bírálta Steve Clarke szövetségi kapitányt és a játékosokat. 

Ébresszenek fel minket, ha vége az egésznek és a fájdalom alább hagyott. Ez a meccs az évek óta tartó csalódás ötvözete volt egyetlen, gyötrelmes, szívfájdalommal felérő éjszakában. 

Az egész meccs borzasztóan bizonytalannak tűnt, a magyar helyzetek láttán a skót futballisták önbizalma is megingott" - írta Keith Jackson.

Scotland v Hungary - EURO 2024
Steve Clarke kemény kritikát kapott a skót médiától
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Clarke a meccs előtt jó találkozót említett, de a válogatott nem tudott ilyet produkálni. Magyarország a 110. percben hazaküldte Clarkot, hogy újra elgondolkodjon. 

A kapitány azt mondta, a legutóbbi blamákból levonták a tanulságot, de ez még mindig ugyanannak tűnt, mint ami eddig volt. Semmi trükközés sem volt a felállást illetően, pedig sokan más formációt vártak. De Clark jobban tudta, legalábbis azt gondolta, tudja. Ám amikor a játék elkezdődött, úgy tűnt, inkább Marco Rossi van tisztában a dolgokkal" - bírálta élesen a szövetségi kapitányt a Scottish Sun.

"A meccs végén Clarke a technikai területnél állt, mintha egy roncsot vizsgálna, és bizonyos értelemben ez is történt. Aztán dühös volt a sajtótájékoztatón, akadt néhány megjegyzése a játékvezetőről, ami egészen furcsa volt" - jegyezte meg a BBC skót szakértője, Tom English.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!