Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A szurkolók azonban nem mindennel elégedettek, az Arsenal sztárját, Kai Havertzet máris kitennék a csapatból.

A házigazda német válogatott a nyitómérkőzésen 5-1-re kiütötte Skóciát, a második körben - egy botrányos gólnak is köszönhetően - 2-0-ra legyőzte Magyarországot, az utolsó csoportmeccsén pedig 1-1-es döntetlent játszott Svájc ellen. A csoportelsőség és a továbbjutás ellenére a német szurkolók nem mindennel elégedettek, az Arsenal támadóját, Kai Havertzet élesen kritizálták. A 25 éves focista egy büntetőből szerzett gólnál és egy gólpassznál jár eddig a tornán, a drukkerek szerint egyelőre édeskevés, amit nyújt az Eb-n.

Euro 2024: Switzerland - Germany
Kai Havertz (jobbra) egy, Niclas Füllkrug (középen) két gólt lőtt a csoportkörben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Kai Havertz helyére Niclas Füllkrugot követelik a német szurkolók

Havertz rengeteg helyzetet kihagyott a magyarok és a svájciak elleni csoportmeccsen, ezért a szurkolók többsége kitenné őt a csapatból. Egy felmérésben mintegy 140 ezer drukkert kérdeztek meg, 90 százalékuk nem jelölné a kezdőcsapatba Havertzet a nyolcaddöntőben. A szurkolók a Borussia Dortmund középcsatárát, Niclas Füllkrugot tennék be a helyére, aki csereként beállva már két gólt is szerzett, a svájciak ellen a 92. percben egyenlített.

A 31 éves támadó 57 percenként eredményes a válogatottban, ahol 19 meccsen már 13 gólt szerzett.

 Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is azt mondta, van rá esély, hogy Füllkrug kezdeni fog a nyolcaddöntőben. "Fullénak megvannak az esélyei, hogy kezdjen, de Havertznek is ugyanekkora esélye van erre" - mondta sejtelmesen Nagelsmann.

A német válogatott a C csoport második helyezettjével találkozik a legjobb 16 között, az ellenfél Angila, Szerbia, Szlovénia és Dánia közül kerül majd ki.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!