Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A német válogatott BL-döntős csatára, Niclas Füllkrug is elmondta véleményét arról, hogy a holland Danny Makkelie nem fújta le a Willi Orbán ellen elkövetett szabálytalanságot az első német gól előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából. 

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.19.
Gündogan erősen vitatható labdaszerzése Willi Orbánnal szemben
Fotó: Photo by DAMIEN MEYER

A németek első gólja meglehetősen szerencsés körülmények között született, és nagy vitát váltott ki, mivel a holland játékvezető, Danny Makkelie Jamal Musiala gólja előtt nem fújta le, hogy Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt a tizenhatoson belül. Az esetet ellenőrizte a videóbíró, de az a döntés született, hogy nem történt szabálytalanság a gól előtt, a holland bíró pedig még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését. 

Willi Orbánról mutogatott képet a német csatár

A vegyes zónában interjút adó Niclas Füllkrugtól is megkérdezték, mit gondol az esetről, és arról, hogy a magyar játékosok nehezményezték a holland bíró ténykedését. A Dortmund BL-döntős támadója azt felelte angolul, hogy a németek első találata előtt nem történt szabálytalanság.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Füllkrug ezt az esetet mutogatta az újságíróknak a telefonján
Fotó: AFP

"Természetesen szabályos gól volt, de mutatok valamit" – válaszolta a csatár, majd hitelen elővette a telefonját a zsebéből és egy Willi Orbán elleni párharcról mutatott képet az újságíróknak, amin a Lipcse magyar védője hozzáér, miközben fejeli próbál.

Akkor ez is szabálytalan volt? Csak hozzám ért, de ez nem volt fault. A gólnál helyes döntés született, kár ezen vitázni. Illy nem a legnagyobb, de még csak nem is a legerősebb játékosunk, viszont használta a testét, de az nem szabálytalan"

 – utalt arra a 32 éves német csatár, hogy test test elleni párarcban a Barcelona középpályása jött ki jobban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről