Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a Manchester United a nyári átigazolási időszakban mindenképpen megszabadulna az angol válogatott Jadon Sanchótól.

A 24 éves támadó száműzetése tavaly szeptemberben kezdődött, amikor egy bajnoki mérkőzésen a Manchester United 3-1-re kikapott az Arsenaltól. A találkozóra Sanchót nem nevezete Erik ten Hag, a United holland edzője pedig a meccs után azt mondta, hogy Sancho azért maradt ki csapata keretéből, mert nem megfelelő az edzéseken végzett munkája. A holland szakember nyilatkozata után az angol válogatott támadó kikérte magának a kritikát, és a közösségi oldalán próbálta cáfolni az elhangzottakat.

775926397
Kezdetben jól indult Sancho és Ten Hag kapcsolata
Fotó: AFP

Sancho "teljesen valótlannak" nevezte Erik ten Hag állítását, miszerint az edzéseken nyújtott teljesítménye miatt kimaradt a Manchester United Arsenal elleni keretéből. A közösségi oldalán azt írta a követőinek, hogy "ne higgyenek el mindent, amit olvasnak" és azt is hangsúlyozta, hogy "bűnbakká tették" a Manchester Unitednél.

Kérem, ne higgyenek el mindent, amit olvasnak! Nem fogom megengedni, hogy az emberek olyan dolgokat mondjanak, ami teljesen valótlan. Nagyon jól dolgoztam az edzéseken ezen a héten. Azt hiszem, más okai is vannak ennek a dolognak, amibe nem megyek bele. Már régóta bűnbak vagyok, ami nem igazságos"

 – írta a Twitteren az angol válogatott támadó, aki 2021 nyarán 85 millió érkezett a Dortmundtól a Manchester Unitedhoz.

A vita odáig fajult, hogy Ten Hag kitette a csapatból Jadon Sanchót, és azt mondta, hogy addig nem engedi vissza a keretbe, amíg nem kér bocsánatot a kijelentéséért. Az angol válogatott szélső nem volt hajlandó bocsánatot kérni, így télen kölcsönben a Borussia Dortmundhoz száműzték – a sors fintora, hogy Sancho BL-döntőbe jutott a német együttessel, míg a Manchester United története legrosszabb szezonját produkálta a Premier League-ben. 

A szezon végén az angol lapok már kész tényként állították, hogy Ten Hagot ki fogják rúgni, azonban a Manchester United bombameglepetésre legyőzte a Manchester Cityt az FA-kupa döntőben, azóta pedig csend van a holland szakember körül. A szurkolók abban reménykedtek, hogy ha Ten Hagot kirúgják, akkor az új edző végre kihozhatná Sanchóból azt, ami benne rejlik, de most nagyon úgy tűnik, hogy az angol válogatott játékos többet már nem lép pályára United-mezben. 

Sancho a Dortmund egyik legjobbja volt a tavaszi BL-menetelésben
Fotó: AFP

Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a Manchester United a nyári átigazolási időszakban mindenképpen megszabadulna Sanchótól, és ez nem függ az edző személyétől. 

Az olasz transzferguru értesülése szerint a Vörös Ördögök 40 millió fontot szeretnének kapni a 23-szoros angol válogatott játékosért, akiért komolyan érdeklődik a Borussia Dortmund, de más csapatok is képben vannak. 

Sancho három év alatt 82 meccsen lépett pályára a Manchester Unitedban, 12 gólt és hat gólpasszt adott. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről