Vágólapra másolva!
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros tavaly júliusban leváltott edzője lett a kazah labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Nemzet kazah és orosz lapokra hivatkozva azt írja, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vasárnap Asztanába utazott, hogy pontot tegyen a tárgyalások végére. Ez azóta meg is történt, és a kazah szövetség hétfőn bejelentette, hogy az orosz szakember lesz kazah labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, az Ahmat Groznijhoz távozó Magomed Adijev helyét veszi át. A hírek szerint Csercseszov kettő plusz egyéves szerződést kötött. 

A Fradi korábbi sikeredzője korábban hazájában, Ausztriában és Lengyelországban is dolgozott, 2016 és 2021 között pedig az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt. A 2021-es Európa-bajnokságot követően menesztették, miután csapata nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

Sztanyiszlav Csercseszov újra szövetségi kapitány lett
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 60 éves edző 2021 decemberében került a Ferencvároshoz, amellyel két bajnoki címét és egy Magyar Kupát nyert, nem mellesleg a 2022/23-as szezonban bejutott a Fradival az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába is. 

Csercseszovanak tavaly júliusban a feröeri KI Klaksvík elleni BL-selejtezős fiaskó után kellett távoznia, majd közel egy év telt el, mielőtt kinevezték volna Kazahsztán szövetségi kapitányának. 

Unatkozni nem lesz ideje, pénteken Örményországgal, jövő kedden pedig Azerbajdzsánnal mérkőzik meg a csapata.

Mindent egy helyen az Eb-ről