Vágólapra másolva!
Az Anglia - Svájc negyeddöntő csak tizenegyesekkel dőlt el a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján. Még mindig tartja magát a mondás, hogy büntetőpárbaj lutri, de azért van, ahol nem bízzák ezt a véletlenre. Ahogy az angolok sem tették, akiknek továbbjutást ért egy ügyes húzás.

Anglia izgalmas büntetőpárbajban jutott be az Eb elődöntőjébe Svájc ellen. A rendes játékidőben 1-1-re végződő mérkőzés igazából az Eb egyik legrosszabb meccse volt, de ezt aligha bánják az angol drukkerek, szövetségi kapitányuk, Gareth Southgate pedig egyenesen "nagyon jó meccs"-ről beszélt a lefújás után.

Euro 2024: England - Switzerland, Jordan Pickford
Jordan Pickford védi Manuel Akanji tizenegyesét, eldöntve ezzel a meccset
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A találkozóba valójában csak a tizenegyesek hoztak némi izgalmat, és lassan meg kell, hogy állapítsuk, az angolok kezdik ezt is megtanulni. A Eb-ken és vb-ken a szombati meccs előtt 2 nyertes és hét elvesztett párbajjal állt, azaz minden csapat örült, ha az angolok ellen kellett rúgnia. De mintha fordulni látszana szélirány, szombaton ugyanis az angolok mind az öt rúgója magabiztosan lőtte a labdát a kapuba, 

míg Jordan Pickford rögtön kivédte az első svájci rúgó, Manuel Akanji lövését. Véletlen lenne? Aligha.

Mégpedig azért nem, mert az angol kapus kulacsán ott sorakozott az össze lehetséges svájci rúgó statisztikája, ki hova rúgja legszívesebben a labdát. Emlékezhetünk rá, hogy Pickford még egy kicsit késve is érkezett a kapuba Akanji lövése előtt, miközben a törölközőbe csavart kulacsát szorongatta. 

Még gyorsan megnézte hova szereti lőni a tizenegyest a Manchester City sztárja, aztán kivédte, ami elég is volt az angol továbbjutáshoz.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről