Vágólapra másolva!
A vasárnap a spanyol labdarúgó-válogatottal Európa-bajnokságot nyert Álvaro Morata visszatér Olaszországba. A Juventus egykori játékosa most az AC Milanhoz igazolt.

A milánói klub pénteken jelentette be a játékos érkezését, hozzátéve, hogy négy évre szóló szerződést kötött. A spanyolok 31 éves csapatkapitánya Madridból igazol át, ahol 2019 óta 154 mérkőzésen 58 gólt szerzett az Atlético színeiben, írja az MTI.

Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de médiainformációk szerint a Milan kifizette a 13 millió eurós kivásárlási összeget. Ugyancsak sajtóinformációk szerint a szerződés egyik legelhivatottabb támogatója, Morata olasz felesége, Alice Campello volt, aki mindenképpen szeretett volna visszatérni Olaszországba, mert nem érezte jól magát Madridban.

Morata a Real Madridnál kezdte profi pályafutását, de több időszakban volt a Juventus és a Chelsea futballistája is, azaz nem ismeretlen számára az olasz élvonal. A csatár a Reallal Bajnokok Ligáját, bajnokságot, Spanyol Kupát, klubvilágbajnokságot és Európai Szuperkupát nyert, míg a Juventusszal kétszer bajnoki címet, háromszor pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett. A torinói csapatban kétszer két idényben 185 meccsen 59 gólt szerzett. 

A Chelsea játékosaként diadalmaskodott az Európa-ligában, illetve az FA Kupában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!