Vágólapra másolva!
Kirúgták az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányát, Gregg Berhaltert, miután csapata még a csoportból sem jutott tovább a hazai rendezésű Copa Americán.

Az 50 éves szövetségi kapitány tavaly tért vissza az amerikai együttes élére, miután a 2022-es világbajnokságon a 16 közé vezette a válogatottat. Ezúttal Panamától és Uruguaytól is kikapott a házigazda a csoportkörben, így nem sikerült továbbjutnia a negyeddöntőbe.

Az MTI beszámolója szerint Cindy Parlow Cone, az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének elnöke kiemelte: Matt Crocker sportigazgatóval együttműködve olyan edzőt szeretnének kinevezni, aki új, sikeres korszakba vezeti a férfi csapatot, hiszen két év múlva világbajnoki házigazda lesz az amerikai válogatott.

Gregg Berhalter csapata a C jelű négyesbe került a hazai rendezésű Copa Américán, ahol az első csoportmeccsén 2-0-ra legyőzte Bolíviát. A folytatás azonban már nem sikerült jól az amerikai együttes számára, mert a második fordulóban 2-1-re kikapott Panamától, a harmadik körben pedig Uruguay ellen szenvedett 1-0-s vereséget. 

Három pontjával az USA csak a csoport harmadik helyén végzett a 16 csapatos kontinenstornán, így nem tudott továbblépni a negyeddöntőbe.

A Copa América fináléját július 15-én rendezik, a döntőt Argentina vívja Kolumbia ellen magyar idő szerint hajnali 2 órától.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről