Vágólapra másolva!
A labdarúgó Copa América elődöntőjében az argentin válogatott 2-0-ra nyert Kanada ellen, így bejutott a fináléba, ahol az Uruguay-Kolumbia meccs győztesével találkozik majd.

A Copa América első elődöntőjében az argentin válogatott Julian Alvarez góljával szerzett vezetést a 22. percben. A Manchester City sztárja Rodrigo De Paul indításával lépett ki, lerázta a védőjét, majd 12 méterről a kapus lábai között talált a hálóba. A 2022-ben világbajnok argentinok az 51. percben zárták le a meccset, ekkor Enzo Fernandez lövésébe tette bele a lábát Lionel Messi, alaposan becsapva ezzel Maxime Crepeau kapust. 

A nyolcszoros aranylabdás természetesen újabb rekordot ért el, nála többször egyetlen futballista sem juttatta be a nemzeti csapatát egy világverseny döntőjébe. 

Messi a hetedik fináléjára készülhet, ez lesz az 5. Copa-döntője, emellett kétszer játszhatott vb-fináléban.

Canada v Argentina - CONMEBOL Copa America USA 2024
Lionel Messiék bejutottak a Copa América döntőjébe
Fotó: NurPhoto via AFP

A 37 éves világsztárnak ez volt a 109. gólja a válogatottban, az örökrangsorban pedig már csak a 130 gólos Cristiano Ronaldo áll előtte.

Az argentinok góljai mellett a meccs egyik legemlékezetesebb jelenete Rodrigo De Paul nevéhez fűzödött, az Atlético Madrid középpályása egészen nevetséges színészkedést mutatott be, 

amikor fájdalmas arccal esett a földre Stephen Eustaquio mellett, aki hozzá sem ért.

Az argentinok a Copa América döntőjében az Uruguay-Kolumbia rangadó győztesével találkoznak majd. A finálét vasárnap rendezik Miamiban.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről