Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatott tizenegyesekkel maradt alul Uruguay csapatával szemben, míg Kolumbia 5-0-ra ütötte ki Panama együttesét az Egyesült Államokban zajló Copa América szombati negyeddöntőiben.

Las Vegasban a nagy esélyesek közé tartozó brazilok a sárga lapok miatt eltiltott Vinícius Júnior, az elmúlt Bajnokok Ligája idény legjobbjának választott támadó nélkül léptek pályára. A 74. perctől Nahitan Nández azonnali piros lapja miatt emberhátrányban futballoztak az uruguayiak, ám sem ők, sem a brazilok nem találtak be a rendes játékidőben és a hosszabbítás alatt sem. A négy közé jutásról így a tizenegyespárbaj döntött: ebben uruguayi részről egyedül José María Giménez hibázott, míg brazil oldalról Éder Militao és Douglas Luiz is rontott.

Glendale-ben Kolumbia a tizenegyesgólja mellett két találatot előkészítő James Rodríguez vezérletével már a szünetben 3-0-ra vezetett Panama ellen, és végül kiütéses, 5-0-s sikerrel lépett az elődöntőbe. A meccs legemlékezetesebb jelenetét a kolumbiai kapus, Camilo Vargas mutatta be, aki talán maga sem tudja hogy védte ki ezt a fejest 2-0-s vezetésnél.


Eredmények, negyeddöntő:
Kolumbia-Panama 5-0 (3-0)
Uruguay-Brazília 0-0 - tizenegyesekkel: 4-2

Az elődöntő programja (magyar idő szerint):
szerda:
Argentína-Kanada, East Rutherford 2.00
csütörtök:
Uruguay-Kolumbia, Charlotte 2.00

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről