Vágólapra másolva!
A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) vizsgálatot indított a labdarúgó Copa América szerdai elődöntője, az Uruguay-Kolumbia találkozó miatt, ugyanis a lefújást követően az uruguayi játékosok összeverekedtek a kolumbiai szurkolókkal.

A szerdai rangadón Kolumbia 1-0-ra legyőzte az uruguayi válogatottat, ezzel harcolta ki helyét a torna döntőjében, amelyben a címvédő és világbajnok Argentína lesz az ellenfele vasárnap.

A lefújás után azonban elszabadult a pokol és futballpályára nem illő jelenetek játszódtak le a stadionban. Az uruguayi focisták felmentek a lelátóra és ott néhányuk - például a Liverpool támadója, egyben Szoboszlai Dominik csapattársa, Darwin Nunez - összeverekedett a kolumbiai szurkolókkal. A biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a CONMEBOL pedig elítélte a történteket. Az uruguayi csapatkapitány, José María Giménez szerint a játékosok a családjukat próbálták megvédeni, a verekedésbe pedig mindkét válogatott stábja egyaránt belekeveredett - írja az MTI.

Football: Copa America 2024 - Semi final: Uruguay v Colombia
Botrányba fulladt az Uruguay-Kolumbia meccs
Fotó: AFP

A CONMEBOL vizsgálatot indított, hogy kiderítse, hogyan követték egymást az események, egyúttal a mérkőzés végén elkövetett erőszakos cselekményekben érintettek felelősségét is kivizsgálja" - 

olvasható a dél-amerikai szövetség csütörtöki közleményében, amely arra is kitért: elfogadhatatlan, hogy ilyen botrányos incidensek történhetnek. Azt is kiemelte, hogy az ehhez hasonló, sportversenyeket károsító viselkedést nem tolerálja és teljes mértékben elíéli.

Az Argentína-Kolumbia döntőt vasárnap rendezik Miamiban. A kolumbiai válogatott másodszor nyerheti meg a dél-amerikai kontinenstornát, az eddigi egyetlen sikerét 2001-ben aratta. A 15-szörös győztes Uruguay szombaton Kanadával mérkőzik meg a harmadik helyért.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről