Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy a portugál válogatott kiesett a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, nem elég, hogy Cristiano Ronaldo dicstelenül búcsúzott el élete utolsó fociebéjétől, a nemzetközi szaksajtó folyamatosan támadja a portugál csapat legnagyobb sztárját.

Most éppen az a baj, hogy nem viselkedett úgy, ahogy egy csapatkapitánynak kellett volna. S, hogy miért nem? Mert a portugálok kihagyott tizenegyese után csak nézett maga elé, s nem rohant oda a büntetőpárbajban hibázó csapattársához.

Valljuk meg, kissé hajánál fogva előrángatott dolog ez, de a tény ettől még tény marad, Ronaldo tényleg nem csinált semmit akkor, amikor mindenki tőle várta volna a megváltást. Mondjuk ez a teljes Eb-re is igaz, nemcsak a franciák ellen elbukott meccsre. Mert Cristiano Ronaldo ezen az Eb-n tényleg nem csinált semmit. Vagyis semmi emlékezeteset.

A portugál Joao Félix volt az a focista, aki a büntetőpárbajban a kapufára lőtte a labdát. Utána a kezébe temette az arcát, majd magányosan indult el a kezdőkör felé, ahol társai várakoztak. Mit csinált ekkor Cristiano Ronaldo? - tette fel a kérdést a cikkíró. Azonnal meg is válaszolta: "Semmit."

Portugal v France: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Joao Félix magányossága
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

A csapatkapitány, Cristiano Ronaldo csalódottan állt a kezdőkörben, és nem mozdult, hogy vigasztalja vagy bátorítsa Félixet. A 41 éves, a portugálok védelmében hihetetlen játékot játszó Pepe és Rúben Dias viszont odalépett a hibázó játékoshoz és ők próbáltak lelket önteni belé.

Ha Ronaldo csapatkapitányhoz méltóan viselkedik, akkor sem jut tovább a portugál csapat, de nem is ez a lényeg. Portugáia egszen a kiesés pillanatáig nem volt más, mint Cristiano Ronaldo csapata. Minden, de tényleg minden körülötte forgott. Nem Portugáliának volt válogatottja, hanem Cristiano Ronaldónak. 486 percig volt a pályán, nem lőtt egyetlen gólt sem. Soha, de soha nem jutott eszébe, hogy csert kérjen, igaz, a szövetségi kapitánynak sem jutott eszébe, hogy lecserélje őt. A lefújás után sem ment oda a büntetőt elhibázó Félixhez, hanem a 41 éves Pepét vigasztalta. Pepe ugyanis az utolsó meccsét játszotta az Eb-n, s valószínűleg a válogatottban is. Ronaldo meg azt mondta, hogy a 2026-os világbajnokságon még ott lesz a pályán.

Portugal v France: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Nem Portugáliának volt válogatottja, hanem Cristiano Ronaldónak volt csapata
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto

Csak aztán, ha kiesnek, ne felejtse el valaki őt is megvigasztalni.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!