Vágólapra másolva!
Két NB I-es focicsapat is német együttes ellen lépett volna pályára pénteken, ám közülük csak az egyiküknek volt erre lehetősége.

A Diósgyőri VTK az ausztriai Bad Wimsbach-Neydhartingban csapott össze a Bundesliga élvonalától májusban drámai osztályozó után lemaradó Fortuna Düsseldorffal. A német együttesben Andre Hoffmann a 28., Emmanuel Ihoya a 40., Marcel Sobottka az 53., Jonah Niemiec pedigaz 55. percben volt eredményes, így az egykori német bajnokcsapat, a Düsseldorf 4-0-ra nyert az NB I legutóbbi idényében újonc DVTK ellen.

Vladimir Radenkovic, Vladimir Radenkovics, DVTK, Diósgyőr
A DVTK vereséget szenvedett a Düsseldorf ellen (fehérben Vladimir Radenkovics, a Diósgyőri VTK vezetőedzője magyaráz)
Fotó: dvtk.eu

A DVTK július 1-jén utazott el az ausztriai edzőtáborba, az elmúlt másfél hétben a pénteki meccs előtt a román Universitatea Cluj együttesét 2-0-ra legyőzték a miskolciak, majd csütörtökön a szintén román FK Csíkszereda ellen 1-0-s vereséget szenvedtek. A Diósgyőr jövő szombaton, a szlovák MFK Zemplín Michalovce ellen már a DVTK Stadionban, közönség előtt vív felkészülési mérkőzést, mielőtt július 28-án, a Paks ellen, hazai pályán megkezdi az OTP Bank Liga küzdelmeit. 

A DVTK-val ellentétben az Újpest német ellenféllel szembeni felkészülési meccsét ítéletidő miatt el kellett halasztani

Pénteken az NB I 2023-24-es szezonjában tizedik helyen záró Újpest is pályára lépett volna egy német ellenféllel szemben, ám a lila-fehér együttes nem sokkal a tervezett kezdés előtt jelezte, hogy aktív villámlás és heves esőzés miatt szombat délelőtt 11 órára halasztották a harmadosztályú SV Waldhof Mannheim elleni találkozót. Ennek ellenére szombaton, 16 órától az eredeti terveknek megfelelően megrendezik (a szintén ausztriai Sankt Pöltenben) az osztrák másodosztályú St. Pölten elleni felkészülési mérkőzést is Bartosz Grzelak együttese számára.

Az Újpest a Puskás Akadémia ellen kezdi majd meg az NB I új idényét, az eddigi felkészülési találkozói közül a szlovákiai Komáromi FC ellen 1-1-es döntetlent játszott, míg a Vasastól 4-3-ra kikapott. A két, szombati mérkőzés után még jövő pénteken a szaúd-arábiai al-Ahli lesz a lila-fehérek ellenfele a szezonkezdet előtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről