Vágólapra másolva!
Hatalmasat hibázott a videobíró az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, méghozzá az egyik nagy esélyes csapat meccsén.

A dél-amerikai labdarúgó-szövetség, a CONMEBOL elismerte, hogy a játékvezető és a videobíró is hibázott akkor, amikor a brazil csapat nem kapott meg egy tizenegyest a Kolumbia elleni meccsen. A csoportmeccsen kis túlzással mindenki látta, hogy a kolumbiai Daniel Munoz tizenegyest érően szabálytalankodott a brazil Viníciusszal szemben, a jogos büntető mégis elmaradt.

Brazil v Colombia - CONMEBOL Copa America USA 2024
Hatalmasat hibázott a bíró a brazilok meccsén
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A D csoportban rendezett, csoportgyőzelemért zajló meccsen a 42. percben voltak túl nagyvonalúak a bírók, amikor a Santa Clarában rendezett meccsen hiba ált rendelkezésre a technikai segítés, nem sikerült jó döntést hozni.

A brazilok természetesen azonnal reklamáltak, de a venezuelai játékvezető, Jesus Valenzuela hajthatatlan volt. Elsőre sem ítélt szabálytalanságot, majd az argentin Mauro Vigliano által irányított videós szekció segítette ki, hiszen úgy látták, Munoz a labdáéhoz is hozzáért.

Szerdán a CONMEBOL egy videót közölt az esetről, amiben elismerik, hogy Munoz nem ért a labdához, így tizenegyest kellett volna adni. A VAR szerintük hibázott, ugyanis látniuk kellett volna, hogy büntetőt kellett volna ítélni, de ehelyett megerősítették a játékvezető döntését.

A brazilok végül ezzel a döntetlennel nem tudták megnyerni a csoportjukat, így a következő körben Uruguay csapatával találkoznak majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!