Vágólapra másolva!
Mint ismert, az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. A meccs óriási port kavart, ugyanis Gareth Southgate csapata úgy győzött 2-1-re, hogy mindkét gólja véleményes volt. Most pedig tovább bonyolódott a helyzet, ugyanis a felvételek tanulsága szerint Bukayo Saka kézzel ért a labdához a videóbíró segítségével megítélt angol tizenegyes előtt.

A hollandok már a hetedik percben vezetést szereztek Xavi Simons villanásának köszönhetően, majd bő tíz perccel később Harry Kane büntetőből egyenlített. Az élvezetes első félidő után jóval visszafogottabb másodikat láthatott a közönség, aztán a rendes játékidő hosszabbításában a csereként beállt Ollie Watkins döntötte el az összecsapást.

firo : 10.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Semifinal, 1/2 Final, M50, Match 50, NED,  Bukayo Saka , Netherlands - ENG, England
Bukayo Saka reklamált, pedig az ő kezéhez ért a labda a büntető előtt
Fotó:  dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

Saka kezezését sem vette észre a VAR

A találkozó nagy port kavart a találkozót befolyásoló ítéletek miatt. Harry Kane eseténél, azaz az angolok egyenlítő gólja előtt a játékvezető elsőre nem fújt büntetőt, ám a videóbíró jelzésére mégis azt ítélt. Az eset nem meglepő módon vitát váltott ki, többek között korábbi sokszoros angol válogatott védők is azt mondták, hogy ezért nem kellett volna tizenegyest adni, hiszen a Kane lövése előtt blokkolni igyekvő holland, Denzel Dumfries és az angol csatár között csak a lövés leadása után történt kontakt, és lényegében Kane lendülő lába találta el a védőt - írja a Magyar Nemzet.

És ha ez még nem lenne elég, az interneten sokan megosztották az a videót, amely látszik, hogy az angolok focistája Bukayo Saka kézzel ért a labdához, ezt követően történt csak Kane és Dumfries összecsapására. ami után a játékvezető végül a VAR segítségével büntetőt ítélt. A videóbíró vizsgálta az esetet - ezért hívták ki a német Felix Zwayert - így felmerül a kérdés, hogy nem szúrták ki Saka néhány pillanattal korábbi kezezését.

A videó a linkre kattintva tekinthető meg.

A hollandok szerint nem ez volt az egyetlen vitatható ítélet, Virgil van Dijk, a hollandok csapatkapitánya és Ronald Koeman szövetségi kapitány szerint

Ollie Watkins 91. percben született győztes találata előtt holland szögletnek kellett volna következnie, ami elmaradt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

Mindent egy helyen az Eb-ről