Vágólapra másolva!
A Liverpool korábbi futballistáját, Harry Kewellt kirúgták a japán bajnokságban szereplő Yokohama Marinos csapatától. Az ausztrál edzőt a szurkolók is kikezdték, az egyik elveszített meccs után durván kifütyülték a stadionban.

Harry Kewell tavaly decemberben vette át a japán együttes irányítását, ám a 45 éves edző vezetésével 33 meccsből csupán 15-öt nyert meg klub, amely így csak a 12. helyen szerénykedik a tabellán. A jokohamai csapat az előző idényben ezüstérmes lett a ligában, azt megelőzően pedig megnyerte a bajnokságot. 2020 óta a második helynél nem végzett rosszabb pozícióban a Marinos, amely 2019-ben a Tottenham Hotspur mostani edzőjével, Ange Postecogluval lett bajnok.

Harry Kewellnek nem jött be a japán kaland
Fotó: AFP (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Kirúgták Harry Kewellt

A Liverpool korábbi játékosa az Ázsiai Bajnokok Ligája döntőjébe ugyan bejuttatta csapatát - ott 6-3-as összesítéssel maradt alul az egyesült arab emírségekbeli al-Ain együttesével szemben -, de ez a vezetőség számára nem volt eléggé meggyőző. 

Az ausztrál edző az utóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, ezért a jokohamai klub a menesztése mellett döntött. 

A szurkolók sem kímélték Kewellt, a Tokyo Verdy elleni vereség után durván kifütyülték a stadionban.

Játékoskarrierje során Harry Kewell többek között a Leeds Unitedben és a Liverpoolban is megfordult, utóbbi csapattal 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes lett. Az ausztrál válogatottban 56 mérkőzésen 17 gólt szerzett, edzőként Angliában alacsonyabb osztályú csapatoknál dolgozott, valamint a skót Celtic másodedzőjeként is tevékenykedett.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!