Vágólapra másolva!
A Ferencváros magyar válogatott futballistája, Varga Barnabás a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen súlyos sérülést szenvedett. A műtéten átesett csatár nagyon nehéz időszakon van túl, de már arra koncentrál, hogy minél hamarabb visszatérhessen a pályára.

A magyar labdarúgó-válogatott az utolsó csoportmeccsén Skócia ellen lépett pályára Stuttgartban a németországi Európa-bajnokságon. A második félidő közepén a skót tizenhatoson belül az ellenfél kapusa, Angus Gunn brutálisan letarolta Varga Barnabást, aki a földre került. A 29 éves csatár arcában több csont is eltört a mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Varga másnap sikeres műtéten esett át, szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást, de a felépülés időtartamát több hónapra becsülték a szakemberek.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Brutálisan letarolták Varga Barnabást a skótok elleni meccsen
Fotó: AFP

Varga Barnabás mielőbb visszatérne a pályára

A Ferencváros támadója már közel két hete Magyarországon tartózkodik, azóta szülőfalujában, Szentpéterfán pihen és gyógyul.

"Köszönöm, most már jobban vagyok, a duzzanat is kisebb lett. Hamarosan kiszedik a varratokat, maszkot kell majd csináltatnom, szóval jó úton járok. Sok mindenre nem emlékszem, éppen ezért úgy gondolom, hogy a páromnak és a barátaimnak, a csapattársaimnak volt a legnehezebb. 

Az első emlékem a mentőautóból van igazából, ott pár percre emlékszem, utólag azt mondták, hogy az ütközés után is kommunikáltam, de ez nincs meg. De utána a kórházban történtek teljesen tisztán megvannak

- mondta a Ferencváros futballistája.

Saját elmondása szerint Varga nem ijedős focista, vissza is nézte már azt a rémisztő jelenetet, amely során súlyosan megsérült. Az FTC támadója szeretne minél hamarabb visszatérni, és akár már hat hét múlva is pályára léphet egy speciális maszkban.

Az eleje nehéz volt, de a foci az nem nagyon állhat meg, csak amennyit muszáj. Párszor visszanéztem a jelenetet. Nem rettenek meg az ilyenektől, hiszen ez benne van az én focimban. Örülök, hogy ennyivel megúsztam. 

Hálás vagyok, hogy ennyien aggódtak értem. Próbálok minél hamarabb visszatérni" - idézte a Magyar Nemzet a magyar válogatott csatárt, aki szerint az ütközése nem igazán fogja befolyásolni a játékát a jövőben.

Varga Barnabás
Varga Barnabás Magyarországon, a párja, Laura társágában lábadozik
Fotó: fradi.hu

Varga Barnabás párja, Laura végig a magyar focistával volt a drámai pillanatokban, melyeket soha nem fog elfelejteni.

"Az ütközést követően lementem a pálya széléhez, de nem jutottam tovább, így a lelátóról próbáltam családtagokat keresni otthon, hátha ők többet tudnak és segítenek megnyugtató információhoz jutni. Ugyanis a televíziónézőknek több információjuk lehetett Barnáról, mint nekünk ott a helyszínen" - emlékezett vissza Laura.

A Varga Barnabással készült teljes interjú a Fradi TV július 9-ei adásában megtekinthető az M4 Sporton.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről