Vágólapra másolva!
A román sajtó Paks-Corvinul Európa-liga-selejtezős párharc első mérkőzése után okvetlen szeretett volna valami botrányt találni. Ehhez a legjobb utat a már megszokott nacionalista vonal nevetségesen erőltett előrángatásában vélik megtalálni.

Az NB I második helyén végző, és a Magyar Kupát megnyerő Paks óriási csalódásra hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a román másodosztályú, de hazája kupáját szintén megnyerő Corvinul Hunedoara, azaz a Vajdahunyad csapatától.

A mérkőzés tulajdonképpen teljesen békés mederben folyt, így a román sportsajtó kénytelen volt beleakaszkodni egy nem létező botrányba, és elkezdték fújni a nacionalista lufit. A legnagyobb román sportlap, a Gazeta Sporturilor ugyanis megtalálta Windecker József nyilatkozatát, és most nacionalizmussal vádolják a paksi focistát. 

Paksi FC, Windecker József, Könyves Norbert, Corvinul
Windecker József (balról) pontosan tudja, hogy mélyen tudása alatt játszott a Paks
Fotó: Paksifc.hu

Azt még tényszerűen leírják, hogy a paksi edző, Bognár György szerint csapata azért kapott ki, mert kissé nagyképűen állt hozzá a meccshez. Majd tulajdonképpen hitelesen adják vissza Windecker szavait is, ugyanakkor nacionalista kirohanásként tálalva azt. Mi meg csak nézünk, hogy mégis miről beszélnek?

Az egész meccs kész katasztrófa volt a számunkra, semmi nem sikerült. Férfiasan szembe kell néznünk ezzel a vereséggel. Egy román-magyar párharcban, rendezzék azt bármilyen sportágban, a hazádat képviseled... lesül a bőr a képemről. Ugyanez a csapat második lett a bajnokságban, megnyerte a Magyar Kupát. Komoly elemzésre lesz szükség, és Romániában meg kell védenünk a becsületünket

 - mondta Windecker.

Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar-román közös focitörténelemben, az pontosan tudja, hogy ennél a pár mondatnál hány és hány sokkal, de sokkal borzalmasabb mondat hagyta már el e mindkét ország sportolóinak és sportvezetőinek a száját. Ebben a nyilatkozatban mi nagyítóval sem találunk nacinalista hőbörgést.

A visszavágót június 18-án rendezik a romániai Nagyszebenben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikk:

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről