Vágólapra másolva!
Egybehangzó török sajtóértesülések szerint a magyar válogatott Szalai Attila a német Hoffenheim labdarúgócsapatát kölcsönben a török Trabzonspor együtteséhez igazol.

A 46-szoros magyar válogatott focista 2021 januárjában igazolt a török Fenerbahce csapatához, amelyben két és fél évig futballozott, nem mellesleg a török bajnokság legjobb középső védői között tartották számon. A 26 éves Szalai tavaly nyáron 12.3 millió euróért igazolt a Bundesligában szereplő Hoffenheim együtteséhez, de a váltás finoman fogalmazva nem jött be neki. 

Hungary v Switzerland: Group A - UEFA EURO 2024
Szalai Attila Törökországban építheti fel magát újra
Fotó: NurPhoto via AFP/Hesham Elsherif

Szalai az új állomáshelyén csak öt meccsen jutott szóhoz, így januárban a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg együtteséhez került kölcsönben. Ott azonban csak 101 percnyi játéklehetőséget kapott, így magyar válogatott focista komoly meccshiánnyal utazott ki a németországi Európa-bajnokságra, ahol nem is sikerült maradandót alkotnia. 

A 26 éves játékosnak most újra fel kell építenie magát, ehhez pedig tökéletes lehet a török Trabzonspor csapata. A mértékadó Transfermarkt török kiadása egy helyi újságíróra, Yağız Sabuncuoğlura hivatkozva azt írja, hogy Szalai Attila visszatér a török bajnokságba, méghozzá egyéves kölcsönszerződéssel igazol a Trabzonspor együtteséhez. A török újságíró szerint a hétszeres török bajnokcsapat már mindenben megegyezett Szalai Attilával, már csak a két klubnak kell dűlőre jutnia a kölcsönszerződés részleteivel kapcsolatban. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről