A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Péntek este megkezdődött a labdarúgó OTP Bank Liga 2024/25-ös szezonja. Az első mérkőzésen a Zalaegerszeg hazai pályán egy hosszabbításban bekapott góllal 1-0-ra kikapott az MTK Budapest csapatától.

A házigazda Zalaegerszeg a kilencedik, a vendég MTK Budapest a nyolcadik helyen zárt az előző szezonban. A két csapat egymás elleni meccsei kiegyensúlyozott eredményeket hoztak az előző szezonban. Akkor a második fordulóban a ZTE otthon nyerni tudott 2-1-re, majd novemberben az MTK győzött 2-0-ra az új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd márciusban a harmadik meccsen 2-2-es döntetlen született. 

Az első félidőben az MTK több mint 70%-ban birtokolta a labdát, azonban a fővárosi csapat korántsem tudott dominálni, ugyanis a 45. percig egyetlen kapura lövése sem volt. Az utolsó pillanatban aztán kis híján megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, azonban a ziccerben kilépő Róbert Polievka közeli lövését Gundel-Takács Bence bravúrral hárította, így gól nélküli döntetlennel mehetettek a szünetre a csapatok. 

Az MTK támadója, Marin Jurina volt a főszereplő a második félidőben
Fotó: MTI/Katona Tibor

A fordulás után nem változott a játék képe, az MTK irányított, komolyabb helyzet nélkül. A mérkőzés szinte eseménytelenül csordogált, a kapuk nem forogtak veszélyben. A cserék sem hoztak változást egyik oldalon sem. Jellemző volt, hogy a második félidő egyik legnagyobb helyzete azután adódott, amikor a 83. percben Gundel-Takács Bence, a ZTE kapusa egy hazaadást odagurított Jurina Marinhoz, azonban az MTK támadója 17 méterről az üres kapu mellé lőtte a labdát. A 92. percben aztán Jurina javítani tudta a hatalmas hibáját és a meccs hőse lett. Egy szép támadás végén a korábbi magyar válogatott Stieber Zoltán tekert középre, az érkező bosnyák támadó pedig védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (0-1), ezzel pedig az MTK egygólos győzelmet aratott Zalaegerszegen. 

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2867 néző, v.: Káprály
Zalaegerszegi TE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Kiss B. (Csonka, 88.), Sankovic, Sajbán (Croizet, 68.) - Dénes (Vogyicska, 68.), Spoljaric (Németh D., a szünetben), Mim (Bakti, 88.)
MTK Budapest: Demjén - Nagy Zs., Beriasvili, Varju - Antonov (Kovács P., 68.), Kata (Végh, 76.), Horváth A., Hej - Németh K. (Jurina, 82.), Bognár (Stieber, 82.), Polievka (Molnár R., 68.)
gólszerző: Jurina (92.)
sárga lap: Várkonyi (61.), Croizet (81.), illetve Antonov (56.), Jurina (95.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!