Vágólapra másolva!
A hírek szerint megszületett a megegyezés, és maga Pep Guardiola is áldását adta rá, így egyetlen Barcelonában töltött idény után Ilkay Gündogan visszatérhet a Manchester Cityhez.

2023 nyarán, közvetlenül a klub első Bajnokok Ligája-sikere után Ilkay Gündogan bejelentette, hogy távozik a Manchester Citytől, ahol hét idényt töltött, és sok egyéb mellett öt bajnoki címet is ünnepelhetett. A 33 éves, 82-szeres német válogatott középpályás ingyen mehetett a Barcelonához, ahol egy idényt töltött, ahol második lett a katalánokkal a bajnokságban, míg a Király Kupában a negyeddöntő volt a végállomás.

Most azonban az átigazolási piac első számú hírforrása, Fabrizio Romano arról számolt be, hogy Gündogan máris elhagyja a Barcát, és visszatér a Cityhez. A transzfert alig 48 óra alatt ütötték nyélbe a felek, és Pep Guardiola is rábólintott. A német játékos, ahogy ment, úgy jön: ingyen. Új szerződése az idény végéig, azaz 2025. júniusáig szól.

Guardiola örülhet

A City katalán sztáredzője 2023 nyarán nem örült a német középpályás távozásának, ő ugyanis mindenképpen szerette volna megtartani a középpályája talán legfontosabb láncszemét, csakhogy a klub nem volt hajlandó annyit hosszabbítani a némettel, mint azt szerette volna.

Most viszont a Barcelona tovább gyűrűző rettenetes gazdasági nyomorúsága kapóra jött Guardiolának: a katalánok ugyanis alighanem azért kellett, hogy elengedjék a posztján szinte minden mutatóban a La Liga egyik legjobbjaként záró focistát, mert nem tudják állni a bérét. Viszont a most felszabaduló összegnek köszönhetően talán tudják majd regisztrálni a Lipcséből megvett Dani Olmót.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!