Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligájában is beindult Cristiano Ronaldo, aki a 900. gólja után újra betalált. Jelen pillanatban nincs ember, aki kihagyná őt a portugál nemzeti csapatból.

Cristiano Ronaldo - meddig még? A kérdést egyre többen teszik fel, de látva a portugál játékos bombaformáját mindez hamar okafogyottá válik. A 39 éves kapitány szentül hisz abban, hogy két év múva, 41 évesen ott lehet a világbajnokságon, amelyet az USA, Mexikó és Kanada közösen rendez meg. 

A Nemzetek Ligájában elképesztő mit művelt.

Előbb a horvátok ellen megszerezte pályafutása 900. gólját, majd ezt megfejelve a skótok elleni NL-meccsen is gólt szerzett. Mindez felveti a kérdést, amelyet Portugália sportlapja, az A Bola is feltett: meddgig tud Ronaldo ilyen szinten játszani a portugál csapatban?

Addig játszik a nemzeti csapatban, amíg akar
Fotó: AFP 

Ronaldo ezzel kapcsolatban a következőket mondta: 

Ha eljön az ideje, továbblépek, lemondom a válogatottságot. Nem lesz nehéz ezt a döntést meghoznom. Ha úgy érzem, hogy már nem tudok segíteni hazám csapatának, én leszek az első, aki befejezi a nemzeti csapatban a szereplést."

Ronaldo kritikusai - mert ilyenek is vannak szép számmal - azzal érvelnek, hogy Ronaldo pusztán hiúságból nem akarja lemondani a válogatottságot, miközben a klufociból gyakorlatilag kiiratkozott azzal, hogy Szaúd-Arábiában játszik. Ezen felül vannak olyan hangok is, amelyek szerint CR addig nem vonul vissza a válogatott szerepléstől, amíg Lionel Messi hivatalosan nem teszi ezt meg.

Már az idei Európa-bajnokság után voltak olyanok, akik bohóckodásnak nevezték azt, amit Ronaldo a németországi tornán művelt. 

Azzal, hogy nem lőtt gólt, bebizonyította, hogy már nem hasznos játékosa a portugál válogatottnak - így szólt az indoklás. Mások azt mondják, hogy a portugál szövetség és Roberto Martinez szövetségi kapitány egyszerűen nem akar háborúba keveredni Ronaldóval. Egy korábbi kapitány, 

Fernando Santos megtette ezt és bele is bukott ebbe a harcba.

 Santos volt az, aki a katari világbajnokságon ki merte hagyni a kezdőcsapatból Ronaldót, de a húzás nem jött be, mert Marokkó a negyeddöntőben legyőzte a portugálokat. Santos a mai napig nem bánta meg ezt a döntését és a mai napig nem beszélte meg az ügyet Ronaldóval.

Roberto Martinez sokkal okosabb annál, minthogy kitegye a csapatbó Ronaldót
Fotó: AFP 

A jelenlegi szövetségi kapitányra, Roberto Martinezre már az idei Eb-n, a Szlovénia elleni meccs után - itt hagyott ki Ronaldo egy tizenegyest - nagy nyomás nehezedett, hogy kitegye a nemzet ikonját a csapatból. Roberto Martinez azonban nem hallgatott a külső súgókra és nem rakta kispadra Ronaldót. 

Cristiano Ronaldo ott van Portugália válogatottjában, mert megérdemli, hogy ott legyen” –

mondta az Eb után Martinez, s ezt a döntését talán most hálálja meg Ronaldo a Nemzetek Ligájában. Arra azonban Martinez is rájött, hogy a három nap alatti két meccs már Ronaldónak is sok, éppen ezért Skócia ellen csak csereként küldte pályára. Ez azonban nem számított, mert Ronaldo néhány perccel a lefújás előtt győztes gólt lőtt a skótok ellen.

Ronaldónak ez volt a 132. válogatott gólja, ezt 214 mérkőzésen érte el.

Döbbenetes statisztika. Ki az, aki ezek után ki merné őt hagyni a nemzeti csapatból? Senki. Így aztán tényleg csak a portugál világsztáron múlik, hogy ott lesz-e a 2026-os világbajnokságon.

Ha rajta múlik, akkor erre a kérdésre igen a helyes válasz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!