Vágólapra másolva!
A 40-szeres magyar válogatott focista, Csiki Anna az angol női labdarúgó-bajnokság legmagasabb osztályában szereplő Tottenham Hotspurhöz szerződött.

A londoni klub pénteken jelentette be a 40-szeres magyar válogatott futballista érkezését. A 24 éves játékos 2028-ig szóló szerződést írt alá. Csiki - aki a 14-es számú mezben játszik majd - a Ferencvárosban nevelkedett, 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között, majd 2020-ban a svéd BK Häckenhez igazolt, ahol azóta 69 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és nyolc gólt szerzett.

A klub X-oldalán látható videós interjúban Csiki úgy fogalmazott, alapvetően technikás játékosnak tartja magát, aki, amint hozzá kerül a labda, a gólszerzésre törekszik. Megjegyezte, példaképe Kaká, a brazilok korábbi aranylabdás támadója, akiről fiatalon rengeteg videót megnézett. "Mindig is az volt a legnagyobb álmom, hogy egyszer Angliában futballozzak" - nyilatkozott Csiki, akinek döntését elmondása szerint megkönnyítette, hogy a Tottenham vezetőedzője, Robert Vilahamn korábban éppen a Häckennél dolgozott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!