Vágólapra másolva!
A nyári Európa-bajnokságon is szerepelt georgiai Nikoloz Kvekveskirivel erősítette meg keretét a labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Nyíregyháza Spartacus FC.

A szabolcsiak honlapjának pénteki beszámolója szerint a 32 éves, 61-szeres válogatott középpályás az elmúlt három idényben a lengyel Lech Poznan játékosa volt, amelyben az előző szezonban 22 találkozón kapott lehetőséget, s amellyel a 2021/22-es idényben bajnoki címet ünnepelhetett

„Komoly sikernek tartom, hogy ilyen futballkarrierrel rendelkező játékost meg tudtunk szerezni. 

Már az első tárgyalásoknál éreztem, hogy nagyon motivált, keresték olyan ligából, ahol anyagilag jobban járt volna, de karrierje miatt inkább a szakmai szempontokat tartotta szem előtt, főleg, hogy a válogatottban is szeretne tovább szerepelni. 

Ez is jelzi, nem levezetni jön hozzánk. Komplex játékos, a középpályán mind védekezésben, mind támadásban hatékony, remélem, hogy tudásával nagy segítségünkre lesz" – idézi az MTI Fekete Tivadart, a nyíregyháziak sportigazgatóját.

Spain v Georgia: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Nikoloz Kvekveskiri legutóbb a lengyel Lech Poznan csapatában játszott
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Kvekveskiri - aki az Eb-újonc georgiaiak spanyolok elleni nyolcaddöntőben lépett pályára - egy plusz egyéves szerződést kötött a magyar klubbal.

A Nyíregyháza az első hat fordulóban négy pontot szerzett, ezzel utolsó előtti helyen áll az élvonalban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!