Vágólapra másolva!
A Premier League 3. fordulójában a Liverpool az Old Traffordon verte el nagyon csúnyán, 3-0-ra a Manchester Unitedet. A vendégeknél ismét szenzációsan játszott Szoboszlai Dominik, aki a csapata minden góljából kivette a részét valamilyen formában, a harmadiknál konkrétan egy zseniális gólpasszal. A Liverpool továbbra is hibátlan a bajnokságban, Arne Slot csapata még gólt sem kapott.

Ismét Szoboszlai Dominikkel a kezdőben lépett pályára a Liverpool a Premier League harmadik fordulójában, ezúttal az angol foci talán legnagyobb rangadóján, a Manchester United otthonában. Míg Arne Slot kezdőjében jóformán semmilyen meglepetés nem volt, Szoboszlai is két támadó mögött kapott helyet, addig a talán az állásával játszó Erik ten Hag bőven változtatott, igaz részben kényszerből: Harry Maguire helyett Matthijs de Ligt került a védelem közepére, a sérült Mason Mount helyén Alejandro Garnacho kezdett, míg legelöl a nyári szerzemény, Joshua Zirkzee várta a labdákat.

A két holland edző játékosként és szakvezetőként is találkozott már egymással, azaz jól ismerik a másik futballról alkotott felfogását.

Első félidő

Hatalmas iramban kezdődött a meccs, melyen a Liverpool már a 7. percben betalált a hazaiak kapujába. Csakhogy Trent Alexander-Arnold találata előtt a gólpasszt adó Mohamed Szalah lesen kapta a labdát, így a videobíró és Anthony Taylor érvénytelenítette a gólt.

Eszeveszett rohanás volt a pályán, amelyben a Liverpool tűnt ügyesebbnek és veszélyesebbnek, a vendégek többször is eljutottak a hazaiak 16-osára. A MU inkább hosszú indításokkal, míg a Pool sok passzos játékkal igyekezett helyzetet kialakítani.

Szoboszlai jól döntött, vezet a Liverpool!

A magyar válogatott csapatkapitánya sokat volt játékban, és nagyon hasznosan is, hiszen többször is jól szerzett labdát, és jó meglátásaival a támadásokat is tudta segíteni. 

A Real Madriddal ötszörös BL-győztes, 75-szörös brazil válogatott Casemiro többször is nehéz helyzetbe volt, amikor a magyar támadóval került szembe.

De a United kontráiban is bőven volt veszély, ha Mainoo, Zirkzee vagy Bruno Fernandes passzai, kiugratási kísérletei csak egy kicsivel pontosabbak, akkor nem csak egy érvénytelen gólt láttunk volna az első félórában.

A 35. percben aztán éppen Casemiro veszített labdát a középpályán, a kontránál borzasztóan rosszul védekezett MU, Szalah jobbról a hosszúra átívelt labdájára pedig teljesen üresen érkezett Szoboszlai és Luis Díaz, és miután előbbi lehúzta a fejét, utóbbi könnyedén bólintott a kapuba (0-1).

A 40. perc végén majdnem egyenlített a MU, de Mazraoui egy védőn megpattanó lövését hatalmas bravúrral védte Alisson. A 42. percben azonban a Liverpool duplázta meg az előnyét: megint Casemiro veszített labdát, Lusi Díaz vette el tőle, megjátszotta Szalaht, aki visszagurított a kolumbiainak, ő pedig 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-2). Sőt, ha az ötperces ráadás végén Szoboszlai Dominik kicsit önzőbb és 18 méterről passz helyett a lövést választja, akár el is dőlhetett volna a meccs.

Második félidő

Nem meglepő módon Casemiro nem jött ki a folytatásra, helyén a MU saját nevelésű fiatalja, Toby Collyer állt be, aki először viselhette tétmeccsen a csapat mezét. Az első percben egy ütközés után Mazraoui maradt lent a gyepen, de 3-4 perces ápolás után folytatni tudta a játékot. Az 52. percben éppen Collyer készített le szépen egy labdát, Zirkzee tekerte a bal alsó felé, de Alisson kitenyerelte a lövést.

Négy perccel később eldőlt a mérkőzés: egy újabb labdaszerzés után Szoboszlaihoz került a labda, egy darabig vezette, majd kiugratta Szalaht, az egyiptomi pedig könnyedén passzolt a kapuba (0-3).

Szalah a harmadik bajnokiján is betalált, a MU ellen pedig már a 12. gólját szerezte, és ekkor már osztálykülönbség volt a két csapat között.

A 62. percben az első pontos beadásból Zirkzee fejelhetett középről, de a holland támadó kísérletét újabb óriási bravúrral védte Alisson. A 70. percben Lisandro Martínez próbálkozott egy ollózással, nyolc perccel később pedig Rashford szép beívelése után Zirkzee belsőzte a hosszú oldali kapufa mellé a labdát.

Válaszul a túloldalon Szoboszlai hagyott ki egy óriási ziccert Conor Bradley passza után. A Liverpool három forduló után 9 ponttal csupán kevesebb lőtt gólja miatt áll a tabella második helyén a Manchester City mögött, míg a MU a 14. helyről várja a folytatást.

Eredmény, Premier League, 3. forduló:
Manchester United - Liverpool 0-3 (0-2)
gól: L. Díaz 35., 42., Szalah 56.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!