Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Liverpool többek között Szoboszlai Dominik góljával 3-1-re győzött az AC Milan vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszának első játéknapján. Az angol együttes menedzsere, Arne Slot a magyar válogatott csapatkapitányát is dicsérte a siker után.

A magyar válogatott csapatkapitányáról a meccs előtt a Pool új edzője, Arne Slot külön is beszélt: a holland tréner elégedett volt Szoboszlai játékával, de a gólt hiányolta tőle. 

Liverpool, AC Milan, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik ismét bizonyított Arne Slotnak 
Fotó:  PIERO CRUCIATTI / AFP

Arne Slot elégedett volt Szoboszlai Dominikkal

Nos, a magyar focista csattanós választ adott, ugyanis Milan elleni meccs 67. percében Szoboszlai gyönyörűen indította Gakpót a bal oldalon, a holland az alapvonaltól tíz méterre centerezett, a jól érkező magyar klasszis pedig hat méterről a levegőből bebelsőzte a labdát.

A találkozó utáni sajtótájékoztató pedig meg is dicsérte Szoboszlait Slot, ám kijavította az őt kérdező újságírót, aki úgy látta, hogy a magyar játékos és Alexis Mac Allister is szélsőként játszott.

"Kérdezett valamit Domról és Mac Allisterről, hogy szélsőként játszottak-e. Talán nem fordították le pontosan. Nem a szélen voltak, hanem mindketten a középpályán. Alexis és Dominik is jól játszott ma"

 - mondta Arne Slot, aki hozzátette, kontrollálták a meccset, nagyon jól tudtuk váltani a ritmust, ezáltal számos helyzetünk alakult ki már az első félidőben is, de ekkor még csak pontrúgásból voltak eredményesek.

"A másodikban már szép összjátékot követően is szereztünk gólt" - emlékezett vissza a holland edző Szoboszlai szép góljára.

A játékosok éneklése nem nyerte el Arne Slot tetszését

"Nagyszerű nap volt, hogy megünnepeljem a születésnapomat, egy ilyen fantasztikus stadionban. És, hogy még győztünk is… Öt perc után nem fogadtam volna magunkra, de végül is minden jól alakult. Megmutattuk, hogy milyen jól tudunk játszani, ha nálunk van a labda. Valóban szeretünk magasan letámadni, nyomást gyakorolni, de azt is szeretjük, ha hátulról építkezve helyzeteket tudunk kialakítani" – mondta a születésnapos Arne Slot, aki elárulta, hogy a csapat fel is köszöntötte, még énekeltek is neki, bár ettől akár el is tekintett volna.

"Jobban tetszett, ahogy játszottak, mint ahogy énekeltek" - árulta el viccesen Arne Slot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!