Hosszú Katinka így küzdött az elhízás ellen a koronavírus-járvány alatt - videó

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.25, 19. úszás világbajnokság, női, női 400 vegyes döntő, 400 méter vegyes, úszás, Hosszú Katinka
Hosszú Katinkának csodálatos élmény volt a világbajnokság
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka őszintén tálalt ki arról, milyen érzések kavarogtak benne, amikor a koronavírus miatt nem tudott annyit úszni és a teste jelezte, hogy valami nincs teljesen rendben. A felszaladt plusz kilókra és az alakja változására is kitért, illetve kihangsúlyozta: nem akar elhízni.

Bár most rendszeresen edz, Hosszú Katinka arról az időszakról mesélt, amikor a Covid-19 miatt szinte minden leállt és nem úszott annyit, mint egy normál versenyszezonban. Most már megtanulta, hogy a teste hogyan reagál az ilyesféle pihenőre és mi az, amire mindenképp figyelni szeretne a jövőben. Mint fogalmazott, a rendszeres edzés, annak a megtervezése és az étkezés neki nagyon fontos, mert nem szeretne meghízni.

„Amikor topformában voltam, akkor

Jött ez a 2020-as időszak és rájöttem, hogy felszaladnak a kilók, ráadásul rá az izomra, jó pufi lettem tőle. Rosszul éreztem magam, hogy nem volt meg a rendszeresség az életemben, nem volt meg a mozgás, elkezdett fájni a hátam" – magyarázta az úszónő Kovalcsik Ildikó, azaz Lilu sminkműsorában.

Eddig figyeltem az étkezésemre, az edzésekre, a pihenésre és a többire, amit mindenki mantrázik, hogy egy egészséges élethez csinálni kell – csak nekem ez volt a munkám. Mivel ez volt a "kötelező", kicsit úgy volt, hogy de jó lenne az ellenkezőjét csinálni, csak rájöttem, hogy nem jó hosszú távon – hangsúlyozta, aztán kiemelte: most az egyensúlyra törekszik és arra, hogy fegyelmezett legyen valamilyen szinten, de az életet is tudja élvezni. –

Gondolok arra, hogy az evés. Amit nem ettem eddig, azt most ennem kell" – jelentette ki Katinka, akinek

a lángos az egyik kedvenc étele, de eddig lemondott róla.

Mindent egy helyen az Eb-ről