Zwickl és Pattantyús egyelőre kvóta nélkül

Vágólapra másolva!
Ketten csupán egy lépésre álltak tőle, de pénteken mégsem sikerült a négy magyar induló közül egyiknek sem londoni kvótát szereznie az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban. Szombaton valamennyien újra próbálkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám két mérkőzést megnyert saját nyolcfős minitornáján, az utolsó lépést azonban egyikük sem tudta megtenni. Zwickl a török Bora Vang és a lengyel Zeng Yi Wang bravúros, 4-3-as legyőzése után 4-1-re kikapott az osztrák színekben szereplő Robert Gardostól.

Pattantyús hasonló utat járt be: 4-1-re verte a lengyel Bartosz Suchot, majd ugyanennyire a portugál Tiago Apoloniát, végül 4-2-es vereséget szenvedett a német Bastian Stegertől.

A férfiak mezőnyének harmadik magyarja, Kosiba Dániel már az első összecsapásán 4-3-ra alulmaradt a francia Emmanuel Lebessonnal szemben.

A nőknél Lovas Petra 4-3-ra nyert a lengyel Katarzyna Grzybowska ellen, de később ugyanilyen arányban kikapott a szlovák Barbora Balazovától.

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.

A pénteki minitornák - négy férfi és négy női - győztesei már kvótások. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei (így Zwickl és Pattantyús is) csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény.

A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!