Zwickl és Pattantyús egy győzelemre a kvótától

Vágólapra másolva!
Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám megnyerte második mérkőzését is a pénteki nyolcas minitornán az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így már csak egy győzelem kell nekik ahhoz, hogy londoni kvótát szerezzenek.
Vágólapra másolva!

Zwickl (200.) a negyeddöntőben óriási csatát vívott a török Bora Vanggal (117.), akit végül 4-3-ra, a döntő játszmát 11-9-re nyerve sikerült legyőznie. Az elődöntőben Zwickl hétjátszmás mérkőzésen kerekedett felül a lengyel színekben szereplő Zeng Yi Wangon, a kvótáért az osztrák színekben versenyző Gárdos Róberttel játszik majd.

Pattantyús Ádám kezdésnek 4-1-re legyőzte a lengyel Bartosz Suchot, majd öt szettben verte a portugál Tiago Apoloniát. Az olimpiai részvételért a német Bastian Stegerrel mérkőzik meg.

Kosiba Dániel (212.) honfitársaihoz hasonlóan nagyot küzdött, 0-2-ről és 2-3-ról is vissza tudott kapaszkodni a világranglistán 140 hellyel előtte álló francia Emmanuel Lebesson ellen, ám végül a döntő szettben 12-10-re alulmaradt. Kosiba szombaton játszhat ismét egy újabb kiesés rendszerű minitornán.

A nőknél Lovas Petra (73. a világranglistán) negyeddöntős ellenfele a lengyel Katarzyna Grzybowska (102.) volt, s végül hét szettben dőlt el a csata. A következő rivális a szlovák Barbora Balazova (112.) volt, és ugyan Lovas 3-2-re vezetett, végül hét játszmában, a döntő szettet 13-11-re elbukva kapott ki. Pénteken csak a minitorna győztese jut kvótához, Lovas pedig szombaton egy újabb minitornán szerepel majd. A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

eredmények (a verseny honlapja alapján), negyeddöntők, nők:
S csoport:
Lovas Petra - Katarzyna Grzybowska (lengyel) 4-3

elődöntő:
Barbora Balazova (szlovák) - Lovas Petra 4-3

férfiak, negyeddöntő:
Q csoport:
Emmanuel Lebesson (francia) - Kosiba Dániel 4-3

R csoport:
Zwickl Dániel - Bora Vang (török) 4-3

T csoport:
Pattantyús Ádám - Bartosz Such (lengyel) 4-1

elődöntő:
R csoport:
Zwickl - Zeng Yi Wang (lengyel) 4-3

T csoport:
Pattantyús - Tiago Apolonia (portugál) 4-1

A verseny második szakaszában a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény.

A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!