Nagyon kinyílt a brazilok csipája

neymar luan foci olimpia rio brazil válogatott
Luan (R) of Brazil celebrates his goal with teammate Neymar scored against Colombia during their Rio 2016 Olympic Games men's football quarterfinal match Brazil vs Colombia at the Corinthians Arena, in Sao Paulo, Brazil, on August 13, 2016. / AFP PHOTO / Miguel SCHINCARIOL
Vágólapra másolva!
Az első két csoportmeccs után még azon siránkozott egész Brazília, hogy az ország első olimpiai futballaranyára hajtó válogatott olyan ellenfeleket sem képes megverni, mint Irak. Most, hogy a csapat bejutott az elődöntőbe, már annak örülnek, hogy kapott gól nélkül menetel.
Vágólapra másolva!

A Dánia ellen megnyert harmadik csoportmeccsen és a szombat éjjeli negyeddöntőn – Kolumbia, 2-0 – végre jól játszottak a brazilok. Magához tért Neymar is, lőtt egy szép szabadrúgásgólt majdnem 30 méterről, Luan szinén mutatós gólját pedig ő készítette elő.

Neymar és Luan, a negyeddöntő két gólszerzője Forrás: AFP/Miguel Schincariol


Az egyik legnagyobb brazil portál, az Uol.com.br nem is elsősorban Neymar teljesítményével foglalkozik, hanem hosszan elemzi, hogy a Marquinhos, Rodrigo Caio védőkettős milyen jól játszik. Az elődöntőt Honduras ellen vívják,

ha továbbjutnak, a döntőben Németország vagy Nigéria következhet.

"Erről álmodtunk. Nem könnyű az út, de az érmet akarjuk" – mondta a meccs után Luanaz AFP hírügynökség tudósítása szerint, de mérget vehetünk rá, hogy nem mindegy neki, milyen színű lesz az az érem.

A legjobban talán Renato Augusto foglalta össze a helyzetet: "Ezek az egyenes kieséses meccsek ilyenek.

A futball néha háttérbe szorul Nagyon számítunk Neymarra, hogy találjon ki valamit, ha nehézségbe ütközünk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!