A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Budapesten tart diavetítéssel egybekötött előadást a világ egyik leghíresebb hegymászója és természetfotósa, Kurt Diemberger. Az osztrák hegymászó még mindig egyedül áll azzal a teljesítményével, hogy első mászással abszolvált két, nyolcezer méter fölötti csúcsot.

Diemberger legendának számít hegymászói körökben: az 1932-ben született osztrák hatszor mászott 8000 fölötti csúcsot. A két első expedíciójával még mindig rekordtartó, hiszen 1957-ben a Broad Peaket (pakisztáni - kínai határ) és 1960-ban a Dhualagirit (Nepál) elsőként hódította meg. A nyugati alpin-stílusú hegymászás úttörője természetfotós és filmes körökben is kivívta az elismerést. Minden expedícióján fotózott, és feleségével mint a "világ legmagasabban dolgozó filmes stábja" vált ismertté. Öt könyvet írt, ezek közül a Titokzatos nagy csúcsokon jelent meg magyarul.

1986-ban részt vett a tragikus kimenetelű K2 expedíción, ahol a hétfős csapatból öten - köztük a felesége, Julie Tullis is - az életüket vesztették. Abban az idényben 27 hegymászó közül 13-an haltak meg a K2-n. Kurt Diemberger március 7-én és 8-án, Budapesten tart diavetítéssel egybekötött előadást és élménybeszámolót, a Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve a Testnevelési Egyetemen, este hét órakor. A belépőjegy az előadásokra 900 forint.

Edzésprogram hegymászó módra/sport/x-mag/20030224edzesprogram.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!