A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Budapestről indul június 11-én az a jótékony célú kerékpártúra, amelyet a Drezdai Dóm Barátai nevű müncheni egyesület immár ötödik alkalommal rendez meg a drezdai dóm újjáépítése érdekében.

A 2004. június 20-ig tartó túrán Baden-Württembergből, Bajorországból, Mecklenburg-Előpomerániából, Szászországból és Bécsből származó sportemberek igyekeznek adományokat gyűjteni Németország legszebb protestáns barokk templomának újjáépítéséhez.

A túra 2004. június 11-én reggel 9 órakor indul Budapestről a Parlament elől, előtte azonban a Hold utcai német nyelvű evangélikus-református templomban ökumenikus áhítatra kerül sor. A túra résztvevői 2004. június 20-án délben érkeznek meg a drezdai dómhoz Győr, Sopron, Horn, Jindrichuv Hradec, Prága, Usti és Pirna érintésével. Az érkezést június 22-hez, a kupola keresztje felállításának napjához időzítették.

A mintegy 1000 km hosszú távot a 12 résztvevő 11 nap alatt teszi meg. A túra mottója: "Csillag Drezdáért". A drezdai csillag ugyanis a megbékélést, a partnerséget, a békét és a barátságot szimbolizálja. Az egyesület az elmúlt években már négy alkalommal szervezett túrát ezzel a céllal, 1995-ben München, 1996-ban Velence, 1998-ban Newcastle (1998), 2001-ben Párizs volt a kiindulópont.

A szervezők szándéka szerint a mostani, ötödik túra az osztrák, cseh és magyar emberek iránti hála jegyében került megszervezésre. Ők voltak ugyanis azok, akik saját, békés akcióikkal és kezdeményezéseikkel hozzájárultak a vasfüggöny lebontásához, és nélkülük a drezdai dóm újjáépítésének projektje nem is lenne lehetséges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!