Vágólapra másolva!

A 60 000 dollár összdíjazású viadal - többek között Lindley és Harrop véleménye szerint is - a VK-sorozat legszínvonalasabban rendezett, és legnagyobb, legfanatikusabb közönség előtt lebonyolított viadala. A sportág megszállottja, a Márkus-család szervezi évről-évre fáradhatatlanul a versenyt, s akkora sikerrel, hogy ma már Les McDonaldtól, az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) elnökétől kezdve Schmitt Pálig, a MOB elnökéig és Deutsch Tamás sportminiszterig potentátok serege teszi tiszteletét a viadalon.

Így volt ez most is, amikor - az első három alkalomtól eltérően - nem a Tiszában sajtolt az úszók mezőnye, hanem a Tiszaújvárostól négy kilométerre fekvő Tolnai-tavon. A másfél km leúszása után a kerékpár nyergébe pattantak a résztvevők, s a városon keresztül rótták a köröket negyven km-en keresztül. A futás távja tíz km volt, a befutó a város központjában, hagyományosan a Hotel Főnix előtti téren.

A 32 éves Lindley (aki a Colorado állambeli Boulderből származik, és komolyan csak 28 éves korában kezdett el foglalkozni a sportággal) idén gyakorlatilag verhetetlen, egy hónappal ezelőtt Edmontonban a világbajnokságon is diadalmaskodott. Most sem tudták megszorítani.

ITU Világkupa

Nők:
1. Siri Lindley (amerikai) 1:56.47 óra
2. Wieke Hoogzaad (holland) 1:56.59
3. Anja Dittmer (német) 1:57.31
10. Loretta Harrop (ausztrál)
13. Edöcsény Nóra 2:00.25
19. Molnár Erika 2:04.40

Férfiak:
1. Martin Krnavek (cseh) 1:44.17
2. Dmitrij Gaag (kazah, a TVK versenyzője) 1:44.29
3. Stephane Poulat (1:44.43)
8. Lipták Tamás
13. Kuttor Csaba (a tavalyi bronzérmes)

Ch. Gáll András

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről