A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
Vágólapra másolva!
Osztrák-Magyar kétüléses kerékpár verseny és Rendőrök-Menekültek teremlabdarúgó-mérkőzés helyszíne volt szombat délután több budapesti utca, illetve a BM Sportcsarnok.

Ismerkedni és barátságosan megmérkőzni egymással - ez volt a célja annak az érdekes kezdeményezésnek, amelyet a Budapesti Szociális Forrásközpont (BSZF)indított a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és az osztrák Kultúrák és Nyelvek Nemzetközi Központja nevű szervezettel közösen. A kezdeményezés szándéka az volt, hogy a budapesti rendőrök jobban megismerjék a Magyarországon tartózkodó menekültek helyzetét, illetve a menekültek is képet kapjanak a rendőrség munkájáról.

Az Osztrák-Magyar kétüléses kerékpárverseny is ennek a szellemében zajlott a VIII. kerületi Nap utcától a Hotel Glóriáig. A projektben részt vevő osztrák és magyar rendőrök, valamint menekültek 10 darab kétüléses kerékpáron versenyeztek. Speciális szabályként a táv egyik felénél a tandem-párosok rendőr tagja ült elől, a másik felénél pedig a menekült, hogy ezzel is jelezzék a közöttük lévő hierarchikus kapcsolat hiányát.

A Rendőrök-Menekültek teremlabdarúgó-mérkőzésre szombat délután került sor a BM Sportcsarnokban. A mérkőzést dr. Vaskuti András bíró, a Fővárosi Bíróság büntető tanácsának elnöke vezette. A meccs végeredménye: 6:3 lett a menekültek javára. A csapatban a kínaitól az afgánig és a szenegáliig számos nemzet képviseltette magát.

Mivel a kerékpárverseny egyik résztvevője, egy nigériai menekült, az African All Stars labdarúgócsapat tagja, szinte kínálta magát az ötlet, hogy megszervezzék a mérkőzést.

A Budapesti Szociális Forrásközpont által gondozott projektnek még számos eleme van, így festménykiállítás vagy például video-spotok és filmek vetítése a Józsefvárosi Galériában, olyan világhírű emberekről, akik maguk is menekültek voltak.

Az oktatás hétvégi tréningek formájában zajlik, osztrák és magyar rendőrök, valamint menekültek részvételével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!