Vágólapra másolva!
Az Apassaionata, Európa legismertebb és legnépszerűbb lovas programja illetve ló-show-ja mutatkozik be december 3-án, szombaton két előadásban a Papp László Budapest Sportarénában.

Tavaly több mint félmillió néző láthatta a szép és okos lovakat a kontinensen, idén pedig az Ovations című új programját mutatja be a társulat. Az előadás mottója, amelynek jegyében a szervezők megálmodták és kialakították a műsort, megtervezték a látványelemeket: A lovak világa - a világ lovai.

Az Apassionata előadásán viharos temperamentumú és sokoldalúan képzett pónik, magasztos megjelenésű Frízek, elbűvölő vadlovak a dél-franciaországi Camargue-vidékről, büszke andalúzok és méltóságteljes Lusitanók érzékeltetik, a lovak milyen sokfajta és különböző karakterű egyede létezik a világon.

Az Apassionata a korábban bevált recept szerint építette fel legújabb előadását is: kiemelkedően magas színvonalú lovaglás, tökéletes egyensúly a művészi- és show-elemek között. A lovakat egytől-egyig a lovaglás többszörösen díjnyertes mesterei és művészei ülik meg.

Luis Valenca, a világhírű Portugál Lovasiskola tagja, a Lusitano fajta képzésének "Grand Seigneur"-je. Stefan Vierhaus a magasiskolai elemek specialistája, míg Paul de Oliverá-t és Laurent Jahan-t Franciaország legnépszerűbb lovas kaszkadőrei között tartják számon.

A Western Riders nevű társulat tagjai Németországból, a vadnyugati stílusú lovaglás nagymesterei, akik egy csepp "Marlboro Country" feelinget kölcsönöznek az előadásnak, amikor a "vad kelet"-et idézik meg műsorszámukkal. Az előadáson meghívott vendégként fellépnek a magyarországi spanyol lovaglás képviselői: Borsó Dorottya és Borsó Ágnes.

A nyitány, valamennyi fantasztikus ló és művész felvonulása után következik a The Cossacks, a vad mének rohama az arénában, majd a Viva Espana című részben a büszke spanyolok és tüzes andalúz lovaik adnak ízelítőt az idomító lovaglás bravúros elemeiből. A Gyönyörű álom című produkció egy ló és egy táncos álomszép kettőse. A viadal másképpen - egy vadló és egy torrero "csatája", a Horse-Ball lendületes sportbemutató akrobatikus elemekkel.

A nemzetközi sajtó dicshimnuszokat ír a produkcióról, amelyet két előadásban lehet látni a BS-ben délután 3, és este nyolc órától. Jegyeket országszerte kaphatók a Ticketpro hálózatán lehet vásárolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!