Aljas módszerekkel vennék rá az embereket a rovarevésre a britek

Vágólapra másolva!
Egy brit kormány által támogatott csoport azt vizsgálja, hogyan lehetne a pszichológiai propagandával meggyőzni a lakosságot, hogy rovarokat kezdjen enni. A V4NA szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nevében, az Egyesült Királyság nettó zéró programjának részeként próbálják a lakosságnak eladni a „hús alternatíváit”.
Vágólapra másolva!

A V4NA összefoglalója szerint a National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC) nevű intézet, amelyet a UK Research and Innovation, egy kormányzati szervezet finanszíroz, 

a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nevében, az Egyesült Királyság nettó zéró programjának részeként próbálja a lakosságnak eladni a „hús alternatíváit”.

Hamburgerre emlékeztető rovarokkal etetnék az embereket

A V4NA azt írja, hogy Anwesha Sarkar professzor, a Leedsi Egyetemről, ahol a kutatóközpont székhelye lesz, a Telegraphnak elmondta: „Szeretnénk az alternatív fehérjéket általánossá tenni egy fenntarthatóbb bolygó érdekében”.

Ez az étrend magában foglalja a „tücskökből készített darált húst” és a különböző rovarokat, amelyeket „hamburgerre emlékeztető” anyaggá őrölnek.

ehetőbogár, féreg, tücsök
Fotó: Picture-Alliance/AFP//Ton Koene

Ez csak az üzletről szól, átverik az embereket

A portál azt is írja, hogy a kormányzati támogatás mellett a csoport 23 millió font támogatást is kap multinacionális cégektől és más vállalkozásoktól abban bízva, hogy az iparág évente 7 milliárd fontos bevételt hozhat nekik. 

Mivel a NAPIC pontosan tisztában van azzal, hogy a lakosság alapvetően irtózik attól, hogy rovarokat fogyasszon, ezért lényegében agymosással akarják rávenni erre az embereket – és ezt el is ismerik,

- hívta fel rá a figyelmet a Modernity hírportál. A kormány és az iparági szereplők úgy nevezett „nudging” technikákat, és nyilvános tájékoztatási kampányokat” fognak alkalmazni annak érdekében, hogy „meggyőzzék az embereket, hogy cseréljék le a steakjüket egy növényi alapú vagy laboratóriumban termesztett alternatívára”. 

Emberkísérlet zajlik?

A gazdák szerint az, hogy az embereket rá akarják kényszeríteni arra, hogy rovarokat egyenek a hús helyett, árt az ágazatnak, míg sokan úgy látják, hogy 

ez egy újabb szándékos kísérlet az emberek életszínvonalának csökkentésére, a nettó nulla kibocsátásra való törekvés részeként.

A teljes cikk ITT olvasható el!

Korábban már írtunk róla, hogy bogarat enni gusztustalan, körbenéztünk, hol mit esznek szívesen az emberek. És azt is megírtuk, hogy egyre népszerűbbek az ehető bogarak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!