A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A vasárnapi 1. utcaifutó világbajnokságra pénteken megérkezett Debrecenbe Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szenegáli elnöke. Hivatalos rajtlista majd csak a szombat délutáni technikai értekezleten lesz, a pénteki helyzetkép szerint 44 ország 167 versenyzője áll rajthoz a Nagyerdőben kijelölt 20 km-es pályán.

A delegációk zöme repülőgéppel érkezik Debrecenbe, s ebből némi bonyodalom is adódott. A sportolókat és sportvezetőket Budapestről a hajdúsági megyeszékhelyre szállító német légitársaság egy negyven férőhelyes repülőgépre ugyanis hatvan utast konfirmált. A lemaradók kénytelenek voltak taxiba ülni, s ez még úgy is bosszúság lehetett számukra, hogy a légitársaság állta a költségeket... Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azért felfért a repülőgépre.

Az Egyetem téren, ahol vasárnap a rajt és a cél lesz, már állnak a tribünök, s pénteken elpróbálták a megnyitóünnepség azon részét is, amikor behozzák a résztvevő országok zászlóit és névtábláit. Néhány helyen már az útvonalat is lezárták.

A verseny hivatalos rajtlistája csupán a szombati technikai értekezletre lesz végleges, a pénteki helyzetkép szerint 44 ország 167 versenyzője áll rajthoz. Az már biztos, hogy az előzetes információkkal ellentétben a 2003-as párizsi vb-n tízezer méteren aranyérmes etióp Berhane Adere, valamint a tavaly Helsinkiben 3000 méteres akadályfutásban világbajnok ugandai Dorcus Inzikuru nem indul. Az esélyesek azonban így is az afrikai - etióp, kenyai, marokkói - futók.

Forrás: [origo]

Készülődés a megnyitóra




Edzője, Zsódér Zsolt a következőképpen vélekedik: "Az idei félmaratoni eredményei alapján Anikó a negyedik legjobb Európában, Debrecenben azonban a legjobb kenyai, etióp, marokkói és japán versenyzők ellen is fel kell vennie a harcot. Biztos vagyok benne, hogy nem fog tartalékolni, hanem gőzerővel küzd majd a minél jobb helyezés érdekében."

A magyar vb-csapat:
férfiak: Csillag Balázs, Juhász András, Tóth Tamás, Kedves Roland, Soós Dániel
nők: Kálovics Anikó, Simona Staicu, Rakonczai Beáta, Teveli Petra, Vajda Zsuzsanna

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!