Ginobili fantomkosarát a játékvezetők sem vették észre

Portland Trail Blazers v Cleveland Cavaliers GettyImageRank1 BASKETBALL NBA SPORT topics topix bestof toppics toppix
LeBron James és Isaiah Thomas egy csapatban
Vágólapra másolva!
Az NBA és a Cleveland Cavaliers szurkolói régóta várták a pillanatot, hogy Isaiah Thomas bemutatkozhasson a Cavsben.

A nyáron a Boston Celticstől érkezett Thomas 17 ponttal debütált. Eddig csípősérülés hátráltatta az All Star-válogatott játékost. LeBron James 24 pontot szórt a Portland elleni győzelem alkalmával.

LeBron James és Isaiah Thomas egy csapatban Forrás: AFP/2018 Getty Images/Jason Miller

A játéknap jelenete New Yorkban született, amikor a San Antonio argentin játékosa, a 40 éves Manu Ginobili látszólag passzolni készült, de a „bejátszott" labdája a kosárban kötött ki.

Nem elég, hogy a Knicks-játékosoknak sem tűnt fel, hogy az alapvonal mögül kéne indulniuk, de elsőre a játékvezetők is továbbengedték az akciót, csak Ginobili reklamálására ítélték meg a kosarat. Az argentin 12 ponttal zárt, a Spurs kilenc ponttal nyert.

A San Antonio hat napon belül másodszor győzte le a New Yorkot, amely 12 vendégszereplés mellett mindössze négy hazai meccset vív januárban. A texasiak kispadján ülő Gregg Popovich immár 1176 sikernél tart - valamennyit a Spurs edzőjeként érte el -, így már egyedül áll az örökranglista ötödik helyén, megelőzve George Karlt.

A Phoenix elképesztő hajrát mutatott be az Atlanta ellen: az utolsó két percben tízpontos hátrányból fordított, és egy 15-4-es rohammal fejezte be a találkozót. A mérkőzés hőse Devin Booker volt, aki 34 pontjából nyolcat az utolsó 37 másodpercben dobott, és ő értékesítette a győztes büntetőt is.

A Charlotte szezonbéli klubcsúcsot jelentő 131 pontot szerzett Sacramentóban, míg a Los Angeles Clippers főként a cserepadról beszálló Lou Williams 33 pontjának köszönheti sikerét a Memphis ellen.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 127-110
New York Knicks-San Antonio Spurs 91-100
Phoenix Suns-Atlanta Hawks 104-103
Sacramento Kings-Charlotte Hornets 111-131
Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 113-105

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!