Élő:

Hosszabbított újonc lett kapusával a Columbus az NHL-ben

Detroit Red Wings v Columbus Blue Jackets GettyImageRank3 hockey SPORT ICE HOCKEY national hockey league sports athelete nhl
COLUMBUS, OH - FEBRUARY 7: Elvis Merzlikins #90 of the Columbus Blue Jackets is introduced prior to the start of the game against the Detroit Red Wings on February 7, 2020 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Columbus defeated Detroit 2-0. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két évvel szerződést hosszabbított újonc lett kapusával, Elvis Merzlikinsszel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets.

Sajtóértesülések szerint a 26 esztendős hokis idényenként 4 millió dollárt keres majd. A klub a múlt héten másik kapusával, a finn Joonas Korpisalóval is hosszabbított 2022-ig.

Merzlikins első idényében remekül védett, átlagban 2,35 gólt kapott, 92,3 százalékkal hárította a lövéseket, és öt olyan mérkőzése is volt, amikor nem kapott gólt. Utóbbi mutató a második legjobb.

A lett légiós a hatodik kapus és második újonc az 1929/30-as szezon óta, aki nyolc összecsapás alatt ötször nullázta le az aktuális ellenfeleket: január 11. és február 7. között mind a nyolc találkozóját megnyerte vele a Columbus, ebben a szakaszban összesen csupán nyolc gólt kapott, miközben átlag 96,7 százalékkal védte a lövéseket.

"Több éven át hittük, hogy Elvis - amíg Svájcban védett - a legjobb kapus az NHL-en kívül, és a mostani szezonban bebizonyította, hogy a mi ligánkban is nagyon jó. Gyors, atlétikus, sikerre éhes, és izgatottan várjuk, mit tartogat a jövő számára és a klub számára"

- fogalmazott Jarmo Kekalainen, a Blue Jackets főigazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!