Már karácsony előtt elindulhat az NBA új szezonja

LeBron James Los Angeles Lakers kosárlabda
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - OCTOBER 11: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers drives the ball against Goran Dragic #7 of the Miami Heat during the third quarter in Game Six of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on October 11, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már idén, december 22-én útjára indulhat a labda az NBA-ben - olvasható a Sport Tv oldalán. Amennyiben erre nem kerül sor, az súlyos anyagi veszteségeket jelenthet a liga minden résztvevőjének.

A világ egyik legprofibb versenysorozatának számító észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság a koronavírus-járvány első hulláma alatt is példamutató volt. Elsőként biztosítottak tökéletes feltételeket ahhoz, hogy a félbeszakadt 2019-20-as szezont a lehető legkisebb érdeksérelem nélkül tudják befejezni.

Ez a nyáron a Los Angeles Lakers végső sikerét hozó, buborékban megvívott rájátszás mutatta a példát a többi sportág számára is, melyet néhol megfogadtak, néhol nem. Adam Silver, a liga vezetője már be is jelentette tervezetét a következő idényre.

Már nem kell sokat várnunk, hogy ismét láthassuk a világ legjobb kosárlabdázóit Forrás: AFP/2020 Getty Images/Douglas P. Defelice

Ebből egyelőre csak a november 18-i draft időpontja tekinthető hivatalosnak, a többi nagyban függ a járvány alakulásától. Ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul, akkor az NBA december 22-én fog elrajtolni, vagyis ezúttal sem maradunk karácsonyi mérkőzések nélkül.

Az alapszakaszt 72 mérkőzésesre tervezik, és mindenkinek elemi érdeke, hogy már idén útjára induljon a labda. Ennek oka a 2021. július 23-án kezdődő nyári olimpiai játékok: nem szeretnék, hogy az idei döntő után ismét visszaessen a nézettség. Ugyanakkor ott van az is, hogy a legnagyobb sztároknak ott a helye Tokióban.

Az NBA a járvány miatt már így is dollármilliárdokat bukott, 10 %-kal csökkent a bevétel az előző szezonhoz képest. Mivel a csarnokokban az új évad elején biztosan nem lehetnek majd nézők továbbra sem, a várakozások szerint 40 %-kal csökken majd a csapatok kosárlabdával kapcsolatos bevétele a 2020-21-es szezon során.

Jelenleg úgy néz ki, hogy december 22-től ismét láthatjuk a világ legjobb kosárlabdázóit, akik az azt követő hét hónapban eldöntik, ki lesz a legjobb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!