Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Élő:
Vágólapra másolva!
Meghalt Willie Mays, aki sokak szerint a valaha volt egyik legjobb baseballjátékos volt. Mays kétszer volt a liga legértékesebb játékosa (MVP), a World Seriest egyszer nyerte meg csapatával, a New York Giantsszel még 1954-ben.

Willie Mays a sportág legendája volt, 93 évet élt. Az egyik leghíresebb megmozdulása csak „The Catch”, azaz az elkapás néven vonult be a sportág történelemkönyvébe. Mays a ”Say Hey Kid” becenevet kapta, amiért mindig vidám volt, ő volt a sportág legidősebbje, aki tagja volt a sportág Hírességek Csarnokának.

A halálát egykori csapata jelentette be, amely ma már San Francisco Giants néven fut.

Willie Mays a sportág egyik legnagyobbja volt
Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP

A Major League Baseball (MLB) közleménye alapján igazi óriás volt a pályán és azon kívül is. A pályán szinte minden mutatóban a korszak legjobbja volt, aki igazi példakép volt amerikai sportolók millióinak. Mays korlátokat döntött le, pályafutása elején még a Negro League-ben szerepelt. Két évig volt katona, szolgált a koreai háborúban, majd a visszatérése után lett először MVP.

1954-ben mutatta be a híres elkapását, amikor háttal, a válla fölött kapott el egy elütést. 1972-ben, 41 évesen igazolta le a New York Mets, ahol még két szezont húzott le.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről